Berliinin maratonia pitää odottaa syksyyn 2021 – myös New Yorkin maraton peruttiin

Koronaviruspandemia vaikuttaa sekä Berliinin että New Yorkin maratoneihin.

Berliinin maraton siirtyy ensi vuoteen. Kuva: Getty Images

Koronaviruspandemia estää perinteisen ja vauhdikkaan Berliinin maratonin tänä vuonna. Kilpailu oli tarkoitus järjestää 27. syyskuuta.

Saksassa yli 5 000 ihmisen kokoontumiset on kielletty 24. lokakuuta saakka. Maratonin järjestäjät ovat selvittäneet huhtikuun lopulta alkaen kilpailulle myöhempää ajankohtaa, mutta sopivaa ei lopulta löytynyt.

Berliinin maratonille osallistui viime vuonna 62 000 juoksijaa.

– Kilpailu olisi ollut vaikea järjestää enää tämän vuoden puolella sään ja lyhenevän päivän takia, kilpailujohtaja Jürgen Jock ilmoitti keskiviikkona.

– Emme myöskään tiedä, voisivatko ulkomailta tulevat osanottajat matkustaa kilpailuun.

Kolme osakilpailua jouduttu perumaan

Myös New Yorkin maraton jouduttiin perumaan tältä vuodelta koronaviruspandemian takia. Kilpailu oli tarkoitus juosta 1. marraskuuta, ja se siirrettiin ensi vuoden marraskuulle.

Kilpailun järjestämisestä vastaavan New York Road Runners -seuran mukaan osallistujien, katsojien, vapaaehtoisten ja työntekijöiden terveyttä ja turvallisuutta ei pystytty takaamaan, joten vaihtoehtoja ei ollut.

– Tämän vuoden New Yorkin maratonin peruminen on uskomaton pettymys kaikille, mutta meidän täytyy ottaa huomioon terveys- ja turvallisuusnäkökulma, kilpailujohtaja Michael Capiraso sanoi tiedotteessa.

Vuonna 2019 New Yorkin maratonin juoksi loppuun asti 53 640 osallistujaa.

World Marathon Majors -sarjaan kuuluvista maratonkilpailuista on nyt jouduttu perumaan kolme osakilpailua: Berliini, New York sekä huhtikuulle suunniteltu Bostonin maraton, joka jouduttiin perumaan ensimmäistä kertaa kisan historiassa.

Maaliskuussa juostuun Tokion maratoniin sai osallistua vain huippujuoksijat ja Lontoon kisa on siirretty huhtikuulta lokakuulle. Chicagon maraton ei ole ilmoittanut muutoksiaan ohjelmaansa. Kilpailu on suunniteltu lokakuulle.

Lue myös: