Valioliiga kiristää rasismin vastaisia toimiaan – pelaajat voivat raportoida sosiaalisen median loukkauksista

Monella Englannin jalkapallon Valioliiga-pelaajalla on kokemusta rasistisista loukkauksista sosiaalisessa mediassa.

Englannin Valioliiga
Valioliiga-logo
Getty Images

Valioliiga on avannut pelaajille kanavan raportoida rasistisista loukkauksista sosiaalisessa mediassa. Liiga ilmoitti rasismin vastaisesta liikkeestään vain kaksi päivää sen jälkeen, kun lentokone oli vetänyt taivaalla banneria "White Lives Matter Burnley" eli "Valkoisilla hengillä on väliä Burnley" Manchester City-Burnley-ottelun aikana. Iskulausetta käyttävät valkoisen ylivallan kannattajat.

Burnleyn johto tuomitsi teon ja julisti tekijöille ikuisen porttikiellon seuran otteluihin.

Valioliiga on tukenut rasismin vastaista Black Lives Matter -liikettä koronatauon jälkeen. Liikkeen tunnus on pelipaidoissa, ja pelaajat ovat osoittaneet tukensa polvistumalla nurmelle ennen aloitusvihellystä.

Keskiviikkona julkaistun kanavan taustalla ovat muiden muassa Arsenalin hyökkääjään Ian Wrightiin viime aikoina kohdistuneet loukkaukset. Monella pelaajalla on vastaavia kokemuksia.

– Verkossa esitettäviä rasistisia loukkauksia ei voi hyväksyä millään alalla. Ilmiön torjunnan täytyy kuulua myös meidän keskeisiin tavoitteisiimme, Valioliigan toiminnanjohtaja Richard Masters totesi keskiviikkona.

– Jalkapalloilijat ja heidän perheensä kokevat liian usein kuvottavaa syrjivää viestittelyä, eikä kenenkään pitäisi kohdata sellaista.

Yhteistyötä poliisin ja syyttäjän kanssa

Keskitetyn ilmoitusjärjestelmän ansiosta liiga voi vastata asiattomiin viesteihin nopeasti ja samalla tukea herjausten uhreja. Tukea tarjotaan pelaajille, valmentajille, joukkueen muulle henkilökunnalle ja heidän perheilleen.

– Järjestelmä otetaan käyttöön välittömästi. Samalla Valioliiga tuomitsee jyrkästi loukkaavan käytöksen, Masters kertoi.

– Wrightin tapauksessa tuemme häntä, jotta syylliset saadaan oikeuden eteen.

Masters kertoi Valioliigan toimivan yhteistyössä poliisin ja syyttäjänviraston kanssa, jotta rasismi saadaan kitkettyä liigasta.

Lue myös:

Brittimediat: City-ottelun rasistisen kannanoton takana Burnleyä kannattavat huligaanit

Manchester City murskavoittoon Burnleystä – ottelua varjosti rasistinen kannanotto, Burnley pyysi anteeksi

"Black Lives Matter" korvaa sukunimen – Valioliiga hyväksyi pelaajien rasisminvastaisen kampanjan

Leedsin valioliigatoiveille kova kolaus – ykkösmaalivahti kilpailukieltoon rasismipuheiden takia

Rasismi toi Manchester Cityn fanille viisi vuotta porttikieltoa ja yhdyskuntapalvelua – solvasi kannattamansa joukkueen hyökkääjää maalinteon jälkeen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat