Suora

  • Rallin MM, Turkki, EK 4 - live
  • Rallin MM, Turkki, EK 7 - live
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, päiväkooste

Interin ja KuPSin cup-ottelusta tuli eeppinen otatus – Timo Furuholm kunnostautui kahdesti: "Ammuin vanhan kunnon kärkkärin etukulmasta sisään"

FC Inter ja KuPS tarjosivat katsojille varsinaisen hurlumhei-ottelun jalkapallon Suomen cupin puolivälierissä.

Veikkausliiga
Arttu Hoskonen, Timo Furuholm ja Rick Ketting.
Arttu Hoskonen (vas.), Timo Furuholm ja Rick Ketting juhlivat Furuholmin 4–4-tasoitusmaalia.Jaakko Stenroos / AOP

Veikkausliigan viime kauden kaksi parasta joukkuetta, FC Inter ja KuPS, äityivät Suomen cupin puolivälieräottelussaan varsinaiseen tulitukseen. Maaleja tehtailtiin peräti kahdeksan, KuPS joutui pelaamaan 77. minuutin jälkeen miesalivoimalla, mutta 94 minuutin varsinaisen peliajan jälkeenkään voittaja ei selvinnyt.

Kun puolen tunnin jatko-ottelukaan ei tuonut selvyyttä asiaan, voittaja ratkottiin rangaistuspotkuilla. Siinä kotijoukkue FC Inter oli maalein 4–2 parempi ja eteni viikonloppuna pelattaviin välieriin.

Ottelun jälkeen puhelimitse tavoitettu Interin maaliseppo Timo Furuholm ei pystynyt tarjoamaan “fiksua analyysiä” ottelusta, mutta oli tyytyväinen joukkueensa voittoon.

– Siinä sattui ja tapahtui kaikenlaista, kahdeksan maalia ja pilkkukisa. Yleisölle, sille vähäiselle, kuitenkin aika viihdyttävä ottelu, hän naurahti.

Vastaavanlaista hurlumheitä 11 vuotta sitten

Pitkän uran pelannut Furuholm, 32, muisti pelanneensa aiemmin yhden vastaavanlaisen ottelun. Vuonna 2009 Inter pelasi Suomen cupin välieräottelun FC Lahtea vastaan. Tuolloin turkulaiset voittivat ottelun 4–3.

– Se oli samanlainen, vaikka se päättyi 90 minuutin jälkeen eikä ollut yhtä dramaattinen. Tehtiin vuorotellen maaleja ja Mika Ojala teki hattutempun.

Inter pääsi pelaamaan ottelussa miesylivoimalla, jonka avulla joukkue sai pelin komentoonsa. Furuholmin mukaan kuopiolaiset eivät kuitenkaan antaneet heille mitään ilmaiseksi.

– Pakko nostaa hattua, hyvin he jaksoivat ja sumputtivat miesalivoimalla oman boksinsa. Jouduttiin tekemään hartiavoimin duunia, Furuholm kehaisi.

Hän itse kunnostautui ottelussa maalinteossa kahdesti, ensin 73. minuutilla Kevin Kouassivi-Benissan syötöstä ja toistamiseen 85. minuutilla. Molemmilla kerroilla Inter painosti hyvin ennen maalipaikkoja.

– Pallo tuli Keviniltä siihen maalin eteen ja vanha mies sai siihen jalan jotenkin nousemaan. Pääsin tuikkaamaan pallon etukulmasta sisään. Toisessa oli joku flipperipallo ja pääsin puolittain läpi. Ammuin vanhan kunnon kärkkärin etukulmasta sisään, Furuholm nauroi.

Edessä pitkä lyhyt kausi

Suomen cupin pelit jatkuvat jo tulevana viikonloppuna välierillä, kun lauantaina ensin Haka kohtaa HJK:n ja sunnuntaina Inter kohtaa FC Lahden, joka voitti FC Hongan Vahid Hambon maalilla 1–0. Furuholmin mukaan vastustajalla ei ole väliä, sillä kaikkia vastaan joutuu panemaan parasta peliin.

Tiukka ottelutahti ei koske vain Suomen cupia, sillä kotimainen Veikkausliiga käynnistyy ensi viikon keskiviikkona. Inter pelaa ensimmäisen ottelunsa torstaina RoPSia vastaan.

– Tässä aloitetaan heti aika haipakkaa ja tahdilla. Voi jo nyt sanoa, että tästä tulee pitkä lyhyt kausi. Vaatii aika paljon resursseja ja voimia kaikilta selviytyä tästä, mutta tämä on meidän ammattimme ja me nautimme tästä. Mieluummin sitä pelaa kuin treenaa koko ajan, Furuholm vakuutti.

Lue myös:

Haka kaatoi Ilveksen Suomen cupin puolivälierässä, HJK piti TPS:n kurissa – valkeakoskelaisten maalintekijä uhosi: "Saadaan pudottaa Klubi jo ennen finaalia"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat