Suora

  • Kalevan kisat
  • Urheiluruutu

Tappara teki taloudellista voittoa koronasta huolimatta

NHL-tähti ja Tapparan kasvatti Aleksander Barkov hankki Tapparasta ison siivun, mikä näkyy vasta tulevalla tilikaudella tuloksessa.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Tappara
Tappara sai juhlia myös tulosta. AOP

Tapparan taustayhtiö Tamhockey Oy teki voitollisen tuloksen jo kahdeksannen kerran peräkkäin. Tällä kertaa yhtiö teki voittoa 14 000 euroa, vaikka tilikausi oli haastava koronan takia.

Yhtiön liikevaihto tilikaudella 1.5.2019–30.4.2020 oli 8,55 miljoonaa euroa ja jäi puoli miljoonaa euroa edellisestä kaudesta.

Yhteensä Tamhockey on tehnyt voittoa kahdeksalla tilikaudella yli 2,8 miljoonaa euroa.

Jääkiekkoseuroilta jäi tuloja saamatta koronaviruksen takia, koska pelit keskeytyivät. Tappara ei myöskään saanut hyödynnettyä hyvää asemaansa playoffsia ajatellen.

Toimitusjohtaja Mika Aro on tyytyväinen sihen, ettei koronan takia jouduttu syömään pääomia. Yhtiön oma pääoma on 3,0 miljoonaa euroa eli käytännössä edellisvuoden tasolla.

Barkovista omistaja

Tappara kertoi torstaina, että se on saanut lisää rahaa suunnatun osakeannin perusteella. Tämä osakeanti ei näy vielä tuoreessa tuloksessa, vaan hyödyttää seuraavaa kautta.

NHL-tähti ja Tapparan kasvatti Aleksander Barkov omistaa nyt kolmanneksen Tapparasta. Tapparan suurin omistaja Poju Zabludowicz merkitsi myös lisää osakkeita. Myös toimitusjohtaja Aro ryhtyi osakkaaksi.

Tappara tarvitsee rahaa, koska se siirtyy Ilveksen tapaan uudelle Tampereen areenalle, joka rakentuu kaupungin keskustaan. Areenalla pelataan jääkiekon MM-kisat.

Tappara on sopinut henkilöstönsä kanssa tilapäisestä palkanalennuksesta. Se saa koronatukea myös Business Finlandilta, mutta nämä tulot ja säästöt kohdistuvat uudelle tilikaudelle.

Tapparan kausi käynnistyy 7. elokuuta Pitsiturnauksella Raumalla.

Lue lisää:

NHL-tähti Aleksander Barkov ostaa Tapparasta ison siivun: "Minulla on ikuisesti kirveenmuotoinen sydän"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat