KuPS-pomo torppaa pelaajavahvistukset – "On väärin, jos tässä vaiheessa tuodaan uusia pelaajia"

Jalkapallon Veikkausliigan pelaajaliikenne on puhuttanut viime päivinä.

jalkapallo
Kuopion Palloseura.
Viime kausi oli juhlaa Kuopion Palloseuralle. Juha Tamminen / AOP

Keväällä päälle vyörynyt koronavirustilanne syöksi jalkapallon Veikkausliigan seurat talouskurimukseen. Seurat joutuivat tekemään taloudellisesti kovia ratkaisuja, jotta selviytyivät poikkeustilasta.

Veikkausliigan avauksen lähestyessä esimerkiksi HJK, HIFK, IFK Mariehamn ja RoPS vahvistaneet rivejään pelaajahankinnoilla. Pelaajayhdistyksessä pelaajahankintoja on paheksuttu. Pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Pekka Sihvolan mukaan on moraalisesti kyseenalaista, jos kevään säästöillä on haalittu nyt uusia pelaajia.

Hallitsevan Suomen mestarin Kuopion Palloseuran toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen on samoilla linjoilla.

– Mielestäni on väärin, jos tässä vaiheessa tuodaan uusia pelaajia. Jouduimme lomauttamaan toimistomme väkeä, ja pelaajien palkkoja on leikattu. Emme tuo nyt uusia pelaajia tähän meidän rinkiimme, Heiskanen kertoi.

Heiskanen muistuttaa, etteivät taloushuolet hellitä, vaikka pelaamaan viimeinkin päästään.

– Käy pikemminkin päinvastoin, kun kulumme kasvavat. Voimassa on yhä yleisörajoituksia, pääsemme ottelutapahtumissa niukasti plussan puolelle, Heiskanen laskeskeli.

Heiskanen on tyytyväinen siihen, että Veikkausliigassa pystytään pelaamaan normaali määrä otteluita.

– Ottelutahti on tiukka, mutta en näe sitä ongelmana, tämähän antaa mahdollisuuden useammalle pelaajalle. Tarvitsemme otteluita, katsojia ja tapahtumia, jotta saamme tuottoja, Heiskanen totesi.

Pelataanko Mestarien liigaa Kuopiossa?

Koronatilanne heijastuu myös europeleihin. KuPS osallistuu elokuussa Mestarien liigan karsintoihin, mutta erityisjärjestelyin. Jatkopaikka ratkeaa poikkeuksellisesti yhdessä ottelussa

Mestarien liigan otteluparien arvonta on ohjelmassa 9. elokuuta. Samana päivänä arpa määrittää sen, pelaako KuPS karsintaottelunsa koti- vai vieraskentällä.

– Mielestäni hyvä ratkaisu, siinä on kuitenkin 50 prosentin mahdollisuus saada kotiottelu. Olisi tietysti iso pettymys, jos emme saisi kotiottelua. Jahtasimme mestaruutta 43 vuotta, jotta pääsisimme pelaamaan tällaisiakin otteluita. Mutta jos emme saa kotiottelua, niin pitää sitten voittaa vieraskentällä ja toivoa, että saisimme kotiottelun seuraavalle kierrokselle, Heiskanen kuittasi.

Euroopan jalkapalloliitto (Uefa) ei ole vielä päättänyt, pelataanko ottelut ilman yleisöä. Heiskanen haluaa nähdä asioiden hyvät puolet, vaikka epävarmuuksiakin siis edelleen riittää.

– Uefa on tietojemme mukaan maksamassa kierroskorvaukset ihan normaalisti, tällaiset korvaukset ovat meille taloudellisesti todella tärkeitä, Heiskanen muistutti.

Lue myös:

Pelaajayhdistys kyseenalaistaa Veikkausliiga-seurojen vahvistuksien hankinnat koronakriisin jälkeen – HJK-pomon mukaan pelaajat ymmärtävät tilanteen: "Olemme kaikki samassa veneessä"

HJK ja TPS leikkaavat pelaajien palkkoja

Selvitys: Jopa puolet vastanneista huippuseuroista kriittisessä taloustilanteessa koronakevään jälkeen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat