Hyppää sisältöön

Maailmanmestari-Coleman haluaa sopimuksen dopingtestitapauksestaan – Sebastian Coe varoittaa: turha odottaa erikoiskohtelua

100 metrin maailmanmestarimies Christian Coleman on tällä hetkellä väliaikaisessa kilpailukiellossa ja häntä uhkaa kahden vuoden kilpailukielto.

Christian Coleman toivoo saavansa jonkinasteisen sopimuksen dopingtestitapauksessaan, jotta pääsisi ensi vuoden olympialaisiin. Kuva: Getty Images

Kansainvälisen yleisurheiluliiton puheenjohtaja Sebastian Coe varoittaa Christian Colemania, ettei tämän kannata odottaa erikoiskohtelua dopingtestitapauksessaan.

Yhdysvaltalaissprintteri asetettiin runsas viikko sitten väliaikaiseen kilpailukieltoon, koska häntä ei ollut tavoitettu dopingtestiin. Kyseessä oli jo kolmas kerta 12 kuukauden sisään, kun Coleman missasi testin.

Tästä voi seurata kahden vuoden kilpailukielto, eikä hallitseva 100 metrin maailmanmestari pääsisi näin ensi vuoden Tokion olympialaisiin.

Coleman on selittänyt viimeisimmän testin missaamista sillä, että hän oli tuolloin, 9. joulukuuta, ollut jouluostoksilla. Hän oli vaarassa jäädä pois jo Dohan MM-kisoista kolmen puutteellisten olinpaikkatietojen takia. Tuolloin hän pelastui sääntötulkinnan avulla.

Viime viikolla 24-vuotias juoksija totesi FloTrack podcastin haastattelussa (siirryt toiseen palveluun), että kahden vuoden kilpailukielto olisi liioittelua. Hän ehdotti mahdollisuutta “jonkinlaisesta vuoden mittaisesta sopimuksesta”, jotta hän voisi kisata olympialaisissa. Sebastian Coe teki kuitenkin selväksi, ettei Kansainvälisen yleisurheilun eettisen valvonnan keskus (AIU) toimi näin.

– Olisin hyvin yllättynyt, jos ajateltaisiin, että tällainen sopimus voitaisiin tehdä tässä tai missään tapauksessa, Coe sanoi Guardianin mukaan (siirryt toiseen palveluun).

Coe ei maininnut Colemanin nimeä, mutta sanoi olleensa yllättynyt myös siitä, että urheilija, joka on missannut jo kaksi dopingtestiä, ei olisi varovaisempi asian suhteen.

– Minusta se ei ole niin monimutkaista, ei todellakaan, Coe sanoi ja totesi, ettei yhden tunnin tarkan olinpaikkatiedon antamiseksi tarvita yliopistokoulutusta.

– Jos on vaarassa saada yhden tai jopa kaksi merkintää, niin minun vaistoni käskisi istua etuovella sen tunnin ajan.

Coe on ollut tyytyväinen siitä, että niin moni urheilija on antanut tukensa olinpaikkatietosäännölle sen jälkeen, kun Coleman ja 400 metrin maailmanmestari Salwa Eid Naser saivat väliaikaisen kilpailukiellon testien missaamisesta.

– He elävät tässä maailmassa. He hyväksyvät sen. Ja he ovat oikeastaan aika kiitollisia, että meillä on järjestelmä, joka oikeastaan suojelee heitä, Coe sanoi Guardianissa.

Lue myös:

.
.