Vamma laittoi Janette Lepistön nilkuttamaan pesävälejä, mutta lyöjäkuningatar ei ollut vaivasta moksiskaan – "Pari päivää iisiä"

Naisten Superpesiksen kierroksella miteltiin neljällä paikkakunnalla.

pesäpallo
Janette Lepistö 2019
Janette Lepistö kärsi pienen nilkkavamman Kempelettä vastaan.Tomi Natri / AOP

Kempeleeseen matkannut Lapuan Virkiä hiljensi naisten Superpesiksen kierroksella kotijoukkue Kirin heti avausjakson ensimmäisessä vuoroparissa ja nakutti kuusi juoksua. Jobin postia lapualaiset saivat, kun seuran tähtilyöjä Janette Lepistö kärsi pienen nilkkavamman heti jakson alussa ja sai jokaisella tauolla hoivaa jalkaansa.

– Nilkka taisi mennä ympäri, mutta onneksi se oli takajalka, niin ei haittaa lyömistä, viisinkertainen naisten Superpesiksen lyöjäkuningatar totesi Yle Puheen Urheilukierroksella.

Lepistö arveli, että vamma ei ole paha, vaikka joukkue koittikin pelata niin, ettei nilkuttavaa joukkuekaveria olisi tarvinnut päästää kentälle juoksemaan.

– Pari päivää iisiä, minkä otteluaikataulukin antaa, niin eiköhän se siitä, kolme juoksua ottelussa lyönyt Lepistö summasi.

Lapua pelasi hyvää sisäpeliä, mutta rauhoittui ripeän aloituksen jälkeen. Se riitti kuitenkin kukistamaan Kirin 2–0 (6–3, 2–0). Virkiä jatkaa sarjassa kolmantena niin ikään muuttumattomana pysyneen kärjen, Porin ja Jyväskylän, takana. Lapua pelaa seuraavan kerran keskiviikkona Siilinjärven Pesistä vastaan.

Kirittäret jatkoi voittoputkea

Hallitseva mestarijoukkue Kirittäret jatkoi kautta ilman tappiota, kun se kukisti Siilinjärven Pesiksen jaksoin 2–0 (4–0, 6–2). Mikään helppo nakki sarjanousija ei mestarille ollut, mutta SiiPen kärki Johanna Pirskanen myönsi, että vastustaja oli vielä vahvempi.

– Olimme mukana ja taistelimme, mutta vastustajalla oli parempi kalusto ja rutiini. Ajoittain oli hyvää ulkopeliä ja silloin olimme pelissä kiinni. Mutta kun se ulkopelissä ratkesi, niin sitten se ratkesi, ja kaveri löi paremmin, Pirskanen analysoi.

Koronaviruksen typistämällä kaudella kukaan ei tipu, ja nousijajoukkueen tavoitteena onkin kehittää omaa peliä ottelu ottelulta.

– Onhan tuossa vielä kirimistä, mutta eivätköhän parin vuoden päästä nämäkin pelit ole tiukempia, Pirskanen naurahti.

Voittajien Laura Toikkanen antoi puolestaan tiukahkoa palautetta omalle joukkueelleen. Hänen mukaansa Kirittärien peli ei ollut omalla tasolla ja keskittymisessä oli paljon tehtävää.

– Peli ei vieläkään ihan soljunut ja vielä on paljon korjattavaa. Merkkipelissä on ollut hiomista ja ihan perussuorituksissa on ollut huolimattomuutta. SiiPe on jo tältä kaudelta tuttu vastustaja, ja omaan peliin keskittymisen kautta pitäisi saada otteita parannettua, Toikkanen sanoi.

Helteiseen säähän Toikkanen ei halunnut vedota.

– Hyvällä pelivalmistautumisella se ei paljon vaikuta. SiiPe ei ole meidän päävastustajia, mutta hyvin pitää valmistautua ja ottaa tärkeät pisteet, he eivät saa yllättää.

Kirittärien Venla Karttunen vaihdettiin kesken ottelu jokeripaitaan, mutta Toikkanen vakuutti, ettei kyse ollut loukkaantumisesta. Karttunen kävikin iskemässä vielä kunnarin uudelta lyöntipaikaltaan.

Manse PP hurjasteli juoksuilla

Tampereella Manse PP kukisti Lappeenrannasta vieraisille tulleen Pesä-Ysit sen sijaan murskaavasti tahkomalla 22 juoksua.

Hurjassa lyöntivireessä olivat Idä Lähde 2+4, Anna Ala-Kauhaluoma 4, Emma Sallinen 4 ja Henna Suominen 4 juoksulla. Lähde myös toi kuusi, Kirsi Ala-Lipasti viisi ja Virpi Hukka neljä lyötyjen kunnarin ja yhden tavallisen lisäksi.

Manse vei Kaupissa mitellyn kamppailun 2–0 (11–2, 11–1).

Satakunnan paikalliskamppailussa Raumalle matkannut Porin Pesäkarhut kukisti kotijoukkueen jaksoin 2–0 (9–2, 5–1). Vierailta etenijöitä ahkerimmin juoksuttivat Susanna Puisto viidellä ja Emilia Linna 1+3 lyödyllä.

Lue myös:

Kirittäret jälleen mestarisuosikkina alkavaan superpesiskauteen – seurajohtaja Kaijansinkko: "Kyllähän se pahin uhkakuva on se, että tartunta todetaan pudotuspelien alla tai niiden aikana"

Tähtipelaaja Janette Lepistö tuli viime kaudella otteluista kotiin yleensä itkien – pesäpalloilijan ajattelu muuttui merkittävällä tavalla tänä keväänä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat