Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Palloliitto määräsi seksuaaliseen häirintään syyllistyneen valmentajan määräaikaiseen toimitsijakieltoon

Alaikäinen jalkapalloilija kertoi joutuneensa vuosi sitten valmentajansa seksuaalisen häirinnän kohteeksi helsinkiläisseura FC Kontussa. Tyttö oli tapahtumahetkellä 15-vuotias.

jalkapallo
Jalkapallo, kuvituskuva
Tomi Hänninen

Palloliiton kurinpitovaliokunta on antanut vuoden loppuun asti kestävän toimitsijakiellon FC Kontun entiselle valmentajalle, joka syyllistyi alaikäisen pelaajan seksuaalliseen häirintään.

Toimitsijakielto kohdistuu ainoastaan tehtäviin, jotka liittyvät virallisiin otteluihin, sillä kurinpitovaliokunnalla ei ole toimivaltaa asettaa valmentajaa yleisesti valmennuskieltoon. Kyseinen valmentaja voi näin toimia yhä valmentajana.

Palloliitto tiedotti kesäkuun alussa, että alaikäinen jalkapalloilija oli kertonut joutuneensa vuosi sitten valmentajansa seksuaalisen häirinnän kohteeksi. Tyttö oli tapahtumahetkellä 15-vuotias. Seura oli tapauksen jälkeen irtisanonut valmentajan.

Irtisanottu valmentaja oli tapauksen jälkeen jatkanut valmentamista uudessa seurassa, Malmin Palloseurassa. MPS ja valmentaja ovat kuitenkin sopineet työsuhteen päättämisestä.

Kurinpitolautakunta kertoo perusteluissaan pitävänsä valmentajan menettelyä erittäin moitittavana. Valmentajan menettely ei ole jäänyt yksittäisiin viesteihin, vaan hän on lähettänyt pelaajalle useita seksuaalisesti latautuneita viestejä. Nämä teot ovat aiheuttaneet haittaa sekä FC Kontulle että Palloliitolle. Tämän lisäksi valmentajan toiminta on ollut myös yleisesti epäurheilijamaista.

Lue myös:

Alaikäinen jalkapalloilija kertoi joutuneensa valmentajansa seksuaalisesti häiritsemäksi vuosi sitten – valmentaja sai potkut, mutta jatkoi uraansa uudessa seurassa

Seurapomo taustoittaa: Irtisanottu valmentaja myönsi lähettäneensä seksuaalisena häirintänä koetut viestit alaikäiselle jalkapalloilijalle, eivät jakaneet tietoa taustoista uudelle työnantajalle

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat