Maajoukkuehyökkääjä Sanni Franssi voitti Tanskan mestaruuden – tiukka taistelu huipentui päätöskierroksella

Sanni Franssin Fortuna Hjörringille riitti tasapeli Bröndbyä vastaan Tanskan liigan päätöskierroksella.

jalkapallo
Sanni Franssi
Suomen maajoukkueen hyökkääjä Sanni Franssi juhlii mestaruutta Tanskassa. Arkistokuva.Samppa Toivonen/ AOP

Suomen jalkapallomaajoukkueen hyökkääjä Sanni Franssi on voittanut Tanskan jalkapallomestaruuden. Franssin edustama Fortuna Hjörring pelasi liigan päätöskierroksella tasapelin sarjakakkosta Bröndbya vastaan lukemin 1–1.

Hjörring meni mestaruuden ratkaiseessa ottelussa 1–0-johtoon, kun joukkueen paras maalintekijä Caroline Möller Hansen onnistui rangaistuspotkusta. Bröndby tasoitti Nanna Christensenin maalilla.

Franssi pääsi kokeilemaan Hjörringille voittomaalia kelvollisesta paikasta 73. peliminuutilla, mutta veto rangaistusalueen ulkopuolelta viuhui niukasti ohi maalin. Lisäajalla Franssi pääsi vielä yksin läpi, mutta Bröndbyn puolustus ehti suomalaishyökkääjän yrityksen eteen viime hetkellä.

Tiukka mestaruuskamppailu huipentui päätöskierrokselle saakka. Hjörringille riitti kuitenkin tasapeli mestaruuteen. Bröndby jäi Hjörringistä kaksi pistettä.

Franssi oli tällä kaudella Hjörringin toiseksi paras maalintekijä kymmenellä liigamaalillaan. 25-vuotias Franssi on aiemmin urallaan voittanut PK-35 Vantaan riveissä usemman Suomen mestaruuden ja Juventuksen paidassa Italian mestaruuden 2017–2018.

Tanskan liigan mestaruus ratkaistiin kuuden parhaan joukkueen kesken ylemmässä loppusarjassa. Jokaiselle joukkueelle tuli loppusarjassa vain viisi ottelua eli kerran jokaista vastustajaa vastaan. Alun perin piti pelata kaksinkertainen ylempi loppusarja, mutta koronaviruspandemia muutti suunnitelmat.

Fortuna Hjörring ja Bröndby ovat hallinneet Tanskassa naisten jalkapalloa 2000-luvulla. Viime vuosina joukkueet ovat voittaneet mestaruuksia vuorotellen. Hjörring vei kultamitalit vuosina 2016 ja 2018, kun taas Bröndby oli ykkönen vuosina 2017 ja 2019.

Suomalaiset maajoukkuepelaajat ovat viime aikoina päässeet juhlimaan eri Euroopan sarjoissa mestaruuksia. Tuija Hyyrynen voitti Juventuksen riveissä Italian mestaruuden ja Adelina Engman pääsi juhlimaan Chelseassa Englannin mestaruutta.

Lue lisää:

Yli puoli vuotta taukoa ja suoraan viiden ottelun mestaruussarjaan – Sanni Franssin uran merkillisin kausi huipentuu hektisesti: "Jokainen pistemenetys voi olla kohtalokas"

Tuija Hyyrysen Juventus julistettiin sittenkin Serie A:n mestariksi

Adelina Engmanin edustama Chelsea julistettiin Englannin pääsarjan mestariksi: "Tuntuu tosi oudolta"

Suomen historiallinen EM-jymypaukku yllätti joukkueenkin ja lennot jouduttiin vaihtamaan uusiin – menestyksen ansiosta pelaajien ei tarvinnut enää pukeutua 15 vuotta vanhoihin vaatteisiin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat