Suora

  • Suunnistuksen EM
  • Urheiluruutu
  • Digital Racing eSM 2021
  • Navetta on Kristiina Mäkelälle henkireikä: "Lehmät ovat kuin psykologeja"
  • Urheiluruutu

Moukarissa hätyyteltin jälleen SE-lukemia – naisten kiekonheitossa nähtiin kauden kotimainen kärkitulos: "On hullua"

Sanna Kämäräinen heitti parhaan tuloksensa pitkään aikaan. Krista Tervo ja Aaron Kangas jatkoivat moukarissa hyvää kauttaan.

yleisurheilu
Sanna Kämäräinen kiskaisi kauden kotimaisen kärkituloksen
Sanna Kämäräinen kiskaisi kauden kotimaisen kärkituloksen

Katso tallenne kovasta yleisurheiluilllasta: Korte otti kaksi voittoa

Vantaalla yleisurheilun Teemakisoissa Krista Tervo hätyytteli Suomen ennätys -lukemia. Tervo heitti heti ensimmäisellä yrityksellään 71,35. Tervo jäi vain 58 senttiä kolme viikkoa sitten heittämästään Suomen ennätyksestä. Avausheittonsa jälkeen Tervo kirjautti vain yhden tuloksen: 67,39.

– Oli kyllä tosi hyvä heitto. Sain tehtyä heti ekaksi rennon heiton, joka kiihtyi kuitenkin tehokkaasti loppuun, Tervo kommentoi Yle Urheilulle.

– Tänään tuli ensimmäisen hyvän heiton jälkeen ehkä pieni nälkä, että pitää heittää pidemmälle. Sitten meni vähän yliyrittämiseksi. Vika heitto olisi ollut samoille metreille, mutta se lipesi sektorista ulos.

Tervo toivoo, että jatkossa ei enää lähtisi yliyrittämään loppukaudella.

– Saisi tehtyä rentoa ja tasaista sarjaa. Eikä yhtä rykäisyä ja kaikkeen suuntaan heiluvaa tulosta.

Kisan kakkonen oli Silja Kosonen, joka jäi 11 sentin päähän aiemmin tänä kesänä heittämästään 19-vuotiaiden Suomen ennätyksestään. Kosonen heitti lauantaina Vantaalla 67,88.

Miesten moukarissa voiton vei Aaron Kangas tuloksella 76,41. Se on Kankaan uran toisiksi paras tulos. Kangas heitti aiemmin kesäkuussa oman ennätyksensä 77,09 ja paransi tuolloin ennätystään peräti kahdella ja puolella metrillä. Nyt Kankaalla riitti Vantaalla draamaa kisassa, vaikka viimeisellä hyvä tulos tulikin.

– Oli vähän vaikea kilpailu kenkien kanssa. Ei meinannut löytää millään pitoa. Viimeiseen sai jotenkin taisteltua ja hyvän heiton, Kangas sanoi ja kertoi vaihtaneensa kenkiä kesken kisan.

Krista Tervo
Katso Krista Tervon ja Aaron Kankaan voittoheitot

Naisten kiekonheitossa Sanna Kämäräinen kiskaisi kauden kotimaisen kärkituloksen 56,45.

Kämäräinen heitti ennätyksensä 61,07 vuonna 2015. Mutta sen jälkeen Kämäräinen kärsi selkäongelmista. Hän palasi kisakentille vuonna 2018. Lauantain tulos Vantaalla on Kämäräisen toiseksi paras sen jälkeen, kun hän palasi kisoihin leikkausten ja kuntoutusten jälkeen.

Pidemmälle Kämäräinen on heittänyt vain Jyväskylässä Kalevan kisoissa 2018, jolloin kiekko lensi lukemiin 56,96.

– On hullua, että tämä on toisiksi pisin heittoni sitten vuoden 2015. Kyllä tässä on aika monta kiekkoa laitettu taivaalle. Nyt mennään todella oikeaan suuntaan, Kämäräinen kertoi Yle Urheilulle kisan jälkeen.

Kämäräinen pohti myös valmentajalleen Anssi Mäkiselle, että tästä kisakesästä on tulossa hyvä.

– Pystyn jotenkin aika hyvin nauttimaan. Löysin talvella aika hyvän ilon tekemiseen. Teen ehkä enemmän ilon kautta, eikä ole pakko tehdä tulosta. Totta kai haluan tehdä tulosta. Mutta pystyn ottamaan kaikki tulokset vastaan, Kämäräinen sanoo ja tavoittelee vielä paluuta takaisin vanhalle ennätystasolleen.

Miesten kiekkokisan vei nimiinsä Oskari Perälampi tuloksella 56,95. Perälampi jäi kymmenen senttiä omissa nimissään olevasta kauden kotimaisesta kärkituloksesta.

– Totta kai se vähän kismittää. Tiedän, että olen todella kovassa kunnossa. On vain ajan kysymys, että saan ulosmitattua kunnon kisoissa. Tätä kisaa on turha jäädä harmittelemaan, Perälampi kertoi.

Perälammen ennätys on viime kesältä 58,02. Tavoite on luonnollisesti Kalevan kisoissa Turussa elokuussa.

– Tavoite on heittää silloin elokuun puolivälissä pitkälle, Perälampi toteaa.

Päivitetty kello 18.54. Lisätty moukaritulokset.

Lue lisää:

Kiekonheittäjä Sanna Kämäräinen haluaa lisää kannustamista: "Koko urani lähti liikkeelle hetkestä, jossa joku näki minussa hyvää ja sanoi sen ääneen"

Kuilun pohjalta noussut kiekonheittäjä laittaa kaiken likoon uran viimeiseen kauteen – Sanna Kämäräinen maksaa, että saa elää huippu-urheilijan arkea

Häpeä, pelko ja riittämättömyyden tunne valtasivat mielen, kun vammat veivät 977 päivää lupaavasta urasta – nyt Sanna Kämäräinen nauttii elämästä ja urheilusta enemmän kuin koskaan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat