Väyrynen johdatteli HJK:n cupin finaaliin – Haka-valmentaja antoi tunnustusta: "HJK on Suomen paras joukkue"

Haka taipui kotonaan HJK:lle Suomen cupin välierässä 2–3.

jalkapallo
HJK:n Tim Väyrynen juhlii 0-1 maalia jalkapallon miesten Suomen cupin välieräottelussa FC Haka - HJK.
Tim Väyrynen iski kaksi maalia Hakan verkkoon.Kalle Parkkinen / Lehtikuva

HJK on edennyt jalkapallon miesten Suomen cupin loppuotteluun 3–2-välierävoitolla Hakasta. Ottelu pelattiin helteisellä Valkeakoskella.

HJK:n maaleista kaksi viimeisteli Tim Väyrynen, joka vei vieraat johtoon 19. minuutilla ja iski 2–1-taukojohdon 32. minuutilla. Jami Kyöstilä oli sitä ennen tasoittanut ottelun 23. minuutilla. Toisella puoliajalla HJK:lle osui Riku Riski, ja Hakan Eero Markkasen 2–3-kavennus 78. minuutilla riitti lopulta vain kosmeettiseksi kotijoukkueen osalta.

– Voi sanoa voiton olleen ansaitun. Meillä oli enemmän hyviä paikkoja. Puolustimme hyvin lukuun ottamatta Hakan toista maalia, jossa Eero Markkasella ei olisi saanut olla boksissa niin paljon tilaa, HJK:n päävalmentaja Toni Koskela tiivisti.

Hakan valmentaja Teemu Tainiolla riitti jossiteltavaa, sillä etenkin Riskin maali tuli melko halvalla tavalla. Riski pääsi sijoittamaan pallon tyhjiin maalivahti Michael Hartmannin epäonnistuttua vastaantulossa keskikentälle.

– HJK on Suomen paras joukkue, mutta kun antaa kolme vältettävissä ollutta maalia, niin olihan siinä iso vuori kiivettävänä. Keli oli brutaali, kaikki antoivat kaikkensa, Tainio kuvasi hellettä.

Väyrynen harmitteli takaiskuja

HJK oli ennen Hakaa pudottanut kesäkuun toisella puoliskolla jatkosta KPV:n Kokkolassa ja TPS:n Turussa.

– Kolme vieraspeliä helteisissä oloissa, ja matkustukset päälle. Ei Suomessa ole tällä tasolla yhtään joukkuetta, mitä vastaan ei pidä laittaa kaikkea peliin. Haka ei ollut pitkään aikaan hävinnyt panoksellista peliä, ja sen itseluottamus oli korkealla, Väyrynen sanoi.

Väyrynen oli iloinen finaalipaikasta ja kahdesta maalista, mutta parannettavaakin jäi liigan lähestyessä. HJK aloittaa liigapelit keskiviikkona matkaamalla FC Lahden vieraaksi.

– Päästimme itsekin helppoja maaleja. Toki emme odottaneetkaan helppoa ottelua. Mutta pääasia on jatkopaikka ja ettei tullut loukkaantumisia, Väyrynen sanoi.

HJK:lle cup-finaali on kautta aikain 21:s. Seura on voittanut eniten cup-mestaruuksia eli 13, viimeisin niistä tuli vuonna 2017. Finaalivastustaja helsinkiläisille selviää huomenna, kun Inter isännöi Turussa FC Lahtea.

Lisätty kello 19.50 kommentteja ja päivitetty juttua kauttaaltaan.

Lue myös:

Interin ja KuPSin cup-ottelusta tuli eeppinen otatus – Timo Furuholm kunnostautui kahdesti: "Ammuin vanhan kunnon kärkkärin etukulmasta sisään"

Pelaajayhdistys kyseenalaistaa Veikkausliiga-seurojen vahvistuksien hankinnat koronakriisin jälkeen – HJK-pomon mukaan pelaajat ymmärtävät tilanteen: "Olemme kaikki samassa veneessä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat