1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. yleisurheilu

Katso hurja alku Suomen aiturinaisten kamppailuun! Annimari Korte juoksi uuden kotimaisen kärkituloksen ja otti ensimmäisen päänahan

Heti naisten 100 metrin pika-aitojen ensimmäisessä lähdössä juostiin uusi kotimainen kärkiaika.

Annimari Korte aitoi Leppävaarassa heti uuden kärkituloksen – Neziri ja Hurske taipuivat
Annimari Korte aitoi Leppävaarassa heti uuden kärkituloksen – Neziri ja Hurske taipuivat

Suomen pika-aituritähdet Annimari Korte, Nooralotta Neziri ja Reetta Hurske kohtasivat Leppävaarassa ensimmäistä kertaa tällä kaudella samassa kisassa. Korte vei nimiinsä kolmikon ensimmäisen kohtaamisen 100 metrin aidoissa ajalla 12,81. Korte teki samalla uuden kotimaisen kärkituloksen. Hän oli jo kaudenavauksessaan Lahdessa juossut 12,84, joten kulku oli nyt vielä kovempaa.

Nooralotta Neziri oli Leppävaarassa toinen ajalla 12,93 ja Reetta Hurske kolmas ajalla 12,98. Nezirille ja Hurskelle kisa oli ensimmäinen tällä kaudella 100 metrin aidoissa. Juoksussa oli myötätuulta 1,7 metriä sekunnissa.

– Alku oli heikko. Vähän heilutettiin Nooralotan kanssa käsiä yhteen pari kertaa. Mutta ihan hyvä aika ensimmäiseen juoksuun, Korte sanoi.

Kolmikko kisaa tänä iltana vielä uudelleen kello 20.20.

Korte tavoittelee tänä iltana vielä parannusta omaan Suomeen ennätykseensä 12,72.

– Omasta mielestäni minun täytyy tehdä jotain pieleen, että uutta ennätystä ei tulisi. Mutta on monta mahdollisuutta, että juoksu menisi pieleen, Korte totesi.

Seuraa suoraa lähetystä klikkaamalla linkkiä alempaa:

Katso tallenne kovasta yleisurheiluilllasta: Korte otti kaksi voittoa

Lue lisää:

Moukarissa hätyyteltin jälleen SE-lukemia – naisten kiekonheitossa nähtiin kauden kotimainen kärkitulos: "On hullua"

Simo Lipsanen on löytänyt viime kausilla vaivanneeseen juoksurytmitykseen erikoisen ratkaisun: "Se voi olla merkittävä tekijä"

Suomen parhaat pika-aiturinaiset kohtaavat ensimmäistä kertaa tällä kaudella - Nooralotta Neziri jännittää lauantain kisaa: "Paineita on ehdottomasti"