Katso, kuinka syntyi harvinaisen kova suomalaistulos kolmiloikassa: "Todella positiivinen yllätys"

Senni Salminen pääsi harvinaiseen 14 metrin kerhoon naisten kolmiloikassa, kun hän hyppäsi uuden ennätyksensä lauantaina Leppävaarassa.

urheilu
Senni Salminen loikki neljäntenä suomalaisena 14 metrin kerhoon
Senni Salminen loikki neljäntenä suomalaisena 14 metrin kerhoon

Espoon Leppävaaran Teemakisoissa naisten kolmiloikassa Senni Salminen osoitti, että talven hyvä kunto on jatkunut kesään saakka. Salminen ponnisti kisan voittoon uudella omalla ennätyksellään 14,04. Salminen on nyt neljäs suomalaisnainen, joka on hypännyt yli 14 metriä. Muut ovat SE-nainen Heli Koivula (ennätys 14,39), Kristiina Mäkelä (14,31) ja Natalia Kilpeläinen (14,18).

Salminen oli hypännyt viime kesänä juurikin Leppävaarassa edellisen ulkoratojen ennätyksensä 13,85. Hallissa Salminen paranteli omaa ennätystään lukemiin 13,83 aiemmin tänä talvena.

– Minulla oli pitkään tavoitteena 14 metriä. En osannut odottaa mitään kummoista. Ehkä sitä tasoa, missä olen ollut hallikaudella. Eli 13,80:n tasoa. Siihen pari ensimmäistä hyppyä menikin, Salminen sanoi Yle Urheilulle.

– Tämä oli todella positiivinen yllätys.

Salminen sanoi, että ennätyksen taustalla oli hyvä hallikausi. Hän sai pidettyä viime syksystä hyvän tason hallikaudelle ja nyt myös kesään.

– Tiesin, että kesällä on paljon otollisempaa hypätä, Salminen muotoili.

Salmiselle on soviteltu Suomen kentille Kristiina Mäkelän haastajaa. Mäkelä ei ollut mukana lauantaina Leppävaaran kisassa, mutta polven lievä tulehdus muutti suunnitelmia.

– Odotan kovasti Kristiinan kohtamista. Vähän harmitti, että Kristiina ei päässyt tänne, Salminen sanoi.

Lue lisää:

Suomessa dominoinut Kristiina Mäkelä saa vihdoin haastajan – entinen seiväshuippu Matti Mononen valmentaa jatkuvasti ennätystään parantanutta kolmiloikkaajaa

Suurta draamaa! Näin Annimari Kortteelle tuomittiin jo varaslähtö – otti kuitenkin toisen voiton suomalaistähtien koitoksessa: "Olen tosi pettynyt"

Katso hurja alku Suomen aiturinaisten kamppailuun! Annimari Korte juoksi uuden kotimaisen kärkituloksen ja otti ensimmäisen päänahan

Moukarissa hätyyteltin jälleen SE-lukemia – naisten kiekonheitossa nähtiin kauden kotimainen kärkitulos: "On hullua"

Katso tallenne kovasta yleisurheiluilllasta: Korte otti kaksi voittoa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat