1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. yleisurheilu

Suurta draamaa! Näin Annimari Kortteelle tuomittiin jo varaslähtö – otti kuitenkin toisen voiton suomalaistähtien koitoksessa: "Olen tosi pettynyt"

Annimari Korte kellotti Leppävaaran toisessa pika-aitojen startissa ajan 12,82.

Annimari Korte
Katso dramaattinen 100 metrin aitajuoksun 2. kisa Leppävaarassa lauantaina!

Leppävaaran Teemakisat huipentuivat dramaattiseen 100 metrin aitajuoksuun. Annimari Korte otti voiton ajalla 12,82. Nooralotta Neziri aitoi ajan 12,91. Reetta Hurske jätettiin kolmanneksi ajalla 13,16.

Kisassa nähtiin suurta draamaa, kun Annimari Korttelle näytettiin aluksi punaista lippua varaslähdön takia Mutta pienen selvittelyn jälkeen Korte sai kuitenkin vielä juosta toisessa vedossa.

Korte kertoi, että hän heilui telineissä illan toisen lähdön ensimmäisessä startissa.

– Minulla ei ollut kunnolla piikkarit kiinni. Näkyi, että olin painanut vähän. En ollut lähtenyt. Sitten näkyi, että olisin mukamas lähtenyt. Mutta kunnon ponnistus näkyi puoli sekuntia myöhemmin. Tässä oli heiluntaa. Heilunta ei ole varaslähtö, Korte selvitti lähtöselkkausta.

Lauantain ensimmäisessä 100 metrin aitajuoksun lähdössä Korte kellotti jo uuden kotimaisen kärkiajan 12,81. Nooralotta Neziri sen sijaan paransi toisesta lähdöstä, sillä hän oli ensimmäisessä lähdössä aitonut 12,93. Hurskeen aika ensimmäisessä lähdössä oli 12,98.

Korte oli harmissaan, että aika ei parantunut toisessa lähdössä. Vielä ennen päivän ensimmäistä vetoa ja senkin jälkeen Korte kertoi tavoittelevansa lauantaina uutta Suomen ennätystä. Se on tällä hetkellä Kortteen nimissä ajalla 12,72.

– Olen tosi pettynyt. Molemmissa juoksuissa tönimme toisiamme Nooralotan kanssa käsillämme. Ei saanut missään vaiheessa kunnon rytmiä juoksuun, Korte sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

Neziri aloitti viime kauden ajalla 12,99 ja oli silloin iloinen juoksustaan. Nyt hän kellotti kaksi kertaa tuon ajan alle ensimmäisissä 100 metrin aitajuoksukisoissaan.

– Tämä oli tyydyttävää. Juurikin siihen nähden, että kolhimme Annimarin kanssa käsillämme. Se söi vähän terää. Muutenkin ensimmäinen startti jännitti, Neziri sanoi ensiksi, mutta sanoi myöhemmin olevansa tyytyväinen kauden avauksen antiin.

– Aina ykkössijasta kamppaillaan. Mutta juoksi hyvän ajan, niin ei voi olla kuin tyytyväinen.

Lue lisää:

Katso tallenne kovasta yleisurheiluilllasta: Korte otti kaksi voittoa

Katso hurja alku Suomen aiturinaisten kamppailuun! Annimari Korte juoksi uuden kotimaisen kärkituloksen ja otti ensimmäisen päänahan

Moukarissa hätyyteltin jälleen SE-lukemia – naisten kiekonheitossa nähtiin kauden kotimainen kärkitulos: "On hullua"

Suomen parhaat pika-aiturinaiset kohtaavat ensimmäistä kertaa tällä kaudella - Nooralotta Neziri jännittää lauantain kisaa: "Paineita on ehdottomasti"

Pika-aituri Reetta Hurske on takonut uransa parhaita treenejä heikoimmalla osa-alueellaan, vaikka alkuvuotta ovat kiusanneet kivuliaat vammat

Annimari Korte juoksee ikäisekseen huippuharvinaista vauhtia – Yle Urheilu avaa, miten poikkeuksellinen Lahden-aika oli oikeasti ja minkälainen pommi on vasta kytemässä