Suora

  • Kalevan kisat
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

F1-kauden avaukseeen synkkiä uhkakuvia Renault-pomolta – pelkää yhden koronatartunnan pilaavan tiimin kisaviikonlopun

Cyril Abiteboul haluaa keskustella, kuinka riskiä ja maalaisjärkeä saadaan soveltua F1-sarjassa.

Formula 1
Cyril Abiteboul
Cyroö Abiteboul otti voimakkaasti kantaa Autosportin haastattelussa.Charles Coates/Getty Images

Formula ykkösten MM-kausi alkaa vihdoin ensi viikonloppuna, kun Itävallassa kisataan koronaviruksen runteleman kauden avauskisa. Kysymyksiä ja huolta riittää silti monen mielessä, muun muassa Renault-tallin päälliköllä Cyril Abiteboulilla.

F1:n tavoite on luoda kauden kisoihin "biosfääri", joka suojelee lajiväkeä tartunnoilta. Mukana on muusta urheilusta jo tuttuja keinoja, muun muassa säännöllistä testausta ja henkilömäärän rajoittamista suljettujen ovien takana käytävissä kisatapahtumissa. Abiteboul kuitenkin pelkää, että yksikin positiivinen Covid-19-testi väärällä hetkellä voi pakottaa tallin vetäytymään kisaviikonlopusta.

– Jos tuon yhden positiivisen myötä koko talli on (jonkin aikaa) poissa pelistä, siinä voi mennä kokonainen päivä. Ja jos tuo positiivinen testitapaus tulee lauantaiaamuna, et pääse aika-ajoihin etkä sitä myöten (sunnuntain) kisaan, Renault-pomo pohtii Autosport-sivustolla. (siirryt toiseen palveluun)

– Meidän on vielä keskusteltava siitä, kuinka riskiä ja maalaisjärkeä saadaan soviteltua yhteen, Abiteboul toivoo kauden kynnyksellä.

Lue lisää:

Kommentti: Tuore F1-kisakalenteri ja merkilliset käänteet kulisseissa osoittavat raa'an faktan – Valtteri Bottaksella on todella vähän aikaa vakuuttaa pomonsa

F1-sarja on keskellä historiallista myllerrystä, jonka jälkeen mikään ei ole enää entisensä – asiantuntija avaa, miksi sarjan tulevaisuus on uhattuna

"Mutkissa koettavia g-voimia ja radan epätasaisuuksien aiheuttamaa röykytystä ei oikein voi jäljitellä" – F1-kuskit joutuvat fyysisesti lujille MM-avauksessa

Tiimikavereina Fernando Alonso ja Rubens Barrichello, tavoitteena virtuaalinen Le Mans -voitto – rovaniemeläinen Olli Pahkala: "Kaikesta näkyy, miksi kavereilla on tuollaiset ansioluettelot"

Valtteri Bottas palasi ensimmäisenä F1-radalle – kuvat osoittavat, miltä varikolla näyttää tulevaisuudessa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat