Entinen seiväshypyn Euroopan mestari pyyhälsi 200 metrillä uuden kotimaisen kärkituloksen: "Tämä aika oli kyllä yllätys"

Alina Strömberg paransi ennätystään 200 metrillä peräti 0,52 sekunnilla.

yleisurheilu
Alina Strömberg 2016
Alina Strömberg vuoden 2016 Kalevan kisoissa.Tomi Hänninen

Neljä vuotta sitten 17-vuotiaiden Euroopan mestaruuden voittanut Alina Strömberg teki uuden kotimaisen kärkituloksen 200 metrin juoksussa. Entinen seiväshyppäjä Strömberg pyyhälsi aikaan 24,13. Strömberg paransi samalla omaa ennätystään peräti 0,52 sekunnilla.

– Tämä aika oli kyllä yllätys, Strömberg sanoi Urheiluliiton tiedotteessa.

21-vuotias Strömberg oli neljä vuotta sitten myös seiväshypyssä Kalevan kisoissa pronssilla. Parhaimmillaan Strömberg ylitti korkeuden 415. Nykyään Strömberg on keskittynyt pikajuoksuun.

– 200 metriä on minun matkani, mutta kilpailen myös 100 metrillä. Seiväshyppy sen sijaan ei ole enää ohjelmassa, Strömberg sanoi.

Larsmo IF -seuraa edustava Strömberg oli juoksussa sunnuntaina 200 metrillä ylivoimainen. Toiseksi sijoittui Tampereen Pyrinnön Alisa Aalto ajalla 25,00.

Lue lisää:

Huomasitko tämän tv:ssä? Suomalaismestari teki Espoossa kovimman ajan maailmassa neljään vuoteen – yllättyi itsekin: “Superhyvät fiilikset”

Suomen aiturinaisten hieno avaus sai asiantuntijan korostamaan kovaa tilastofaktaa – “Ihmettelisin, jos tänä vuonna ei juosta Suomen ennätystä"

Onko suomalaismiesten keihäskesä kokonaan menetetty? Lajivalmentaja vastaa: “Ei ole järkevää lähteä metsästämään yhtä pitkää heittoa”

Suurta draamaa! Näin Annimari Kortteelle tuomittiin jo varaslähtö – otti kuitenkin toisen voiton suomalaistähtien koitoksessa: "Olen tosi pettynyt"

Moukarissa hätyyteltin jälleen SE-lukemia – naisten kiekonheitossa nähtiin kauden kotimainen kärkitulos: "On hullua"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat