18-vuotiaan Niklas Anttilan frisbee totteli kiertueen avauksen haastavalla radalla

Pitkissä heitoissa parhaimmillaan oleva Henna Blomroos vei naisten sarjan voiton Raumalle.

Niklas Anttilan frisbee lensi tarkimmin. Arkistokuva. Kuva: Marika Salmi

Hevoset hirnahtelivat viereisessä Vermossa, kun kotimainen frisbeegolfin parhaimmisto – parilla virolaisella höystettynä – lähti sunnuntaina päätöskierrokselle kotimaisen kilpailukiertueen avauksessa Helsingin Talin reuna-alueilla.

Avoimessa kisassa taituroi terävimmin siilinjärveläisen Vuorelan Veikkojen 18-vuotias ylioppilas Niklas Anttila. Hän otti vaikean radan haltuun jo toisena kisapäivänä lauantaina. Tarkaksi heittäjäksi tiedetty Anttila ei vähääkään hermoillut väylillä, joiden yhteenlaskettu pituus oli 2 276 metriä.

Anttila selvitti radan kolmen päivän aikana yhteensä 166 heitolla (-20). Hopeasijan Talissa jakoivat Laukaan Puskaputtaajien Väinö Mäkelä ja turkulaisen 7k:n Severi Saviniemi. Molemmille heistä kirjattiin 168 heittoa.

– Tosi haastava rata. Avointa aluetta ja metsää oli sopivasti. Välillä tuuli, ja se oli kyllä otettava hyvin huomioon, Anttila selvitti.

Talin taitavin naistensarjalainen oli 20-vuotias raumalainen Henna Blomroos. Jo seitsemän vuotta lajin parissa pysynyt Blomroos pelasi sunnuntain finaalikierroksella 59 heitolla niin osaavasti, että hän sai kolmen kierroksen yhteistulokseksi 188 heittoa. Blomroos voitti yhdellä heitolla Valkeakosken Eveliina Salosen.

– Pitkälle heittämisessä olen parhaimmillani, Blomroos sanoi.

Suomi USA:n jälkeen kakkonen

Frisbeegolfkiertueen seuraava kilpailu käydään Turussa 10.–12. heinäkuuta. Muut kilpailut ovat Tampereella ja Kuopiossa.

Kilpailujohtaja Juho Hautala selvitti lajissa tarvittavan hyvää motoriikkaa, kylmähermoisuutta ja vahvaa peruskuntoa.

– Yhdysvallat on lajissamme tosi kova. Sitten tulee Suomi. Virossa ja Ruotsissa laji on nosteessa, Hautala sanoi.

Frisbeegolfin lisenssipelaajia Suomessa on 2 800. Ensimmäinen suomalaisrata valmistui Helsingin Meilahteen vuonna 1983. Lajin harrastajia löytyy kautta maan, joskin kartalla painottuvat Helsinki, Oulu, Lahti, Turku ja Jyväskylä.

Lue myös: