Suora

  • Superpesiksen finaalit
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Sarjanousija JoMa nipisti Kirittäriltä pisteen pois, Rauman Feralle peräti kuusi juoksua vapaataipaleilla

Naisten Superpesiksen sunnuntain kierroksella voittoihin ylsivät edelleen tappioton Jyväskylän Kirittäret, Rauman Fera ja Seinäjoen Maila-Jussit.

pesäpallo
Eeva Mäki-Maukola, Kirittäret.
Kirittärien Eeva Mäki-Maukola pelasi mainion ottelun kasvattajaseuraansa Joensuun Mailaa vastaan.Tomi Hänninen

Sarjanousija Joensuun Maila piti tiukoilla hallitsevaa mestaria Jyväskylän Kirittäriä naisten Superpesiksen sunnuntaikierroksella. Jo kauden avauskohtaamisessa Jyväskylässä edukseen esiintynyt JoMa oli avausjaksoa tappiolla jo 0–5, mutta Hanna Toivasen kunnarin ja yhden juoksun arvoinen lyönti siivitti joensuulaiset peliin mukaan. Puristus riitti lopulta juoksun päähän, ja Kirittäret vei avausjakson 5–4.

Toisella jaksolla Maila nappasi kahden juoksun johdon, mutta Kirittäret nousi tasalukemiin ja otti näin kahden pisteen voiton. Tulos jätti hieman kitkerän maun joensuulaisille, sillä tasoittava juoksu syntyi vapaataipaleella.

Edelleen ilman voittoa sarjassa jatkavan Joensuun parhaana palkittiin Toivanen, ja kakkospystin pokkasi kunnarin toisella jaksolla iskenyt Juulia Eskman.

Kaikki neljä ottelua voittaneelta ja 11 pistettä keränneeltä Kirittäriltä kunnarissa onnistui kärkietenijä Ella Korpela, joka toi myös kolme juoksua, keräsi täydellisellä suorituksella 11 kärkilyöntiä ja palkittiin joukkueensa parhaana. Kakkospalkinnon sai Eeva Mäki-Maukola, joka onnistui kasvattajaseuraansa vastaan mailan varressa myös hienosti (8/9).

Seinäjoki voitti tasaisen kamppailun

Seinäjoen Maila-Jussit ja Kempeleen Kiri kävivät tasaisen väännön sarjapisteistä. Avausjakson ratkaisi neljännen vuoroparin tasoittavalla seinäjokisille jokeri Aino-Kaisa Mantere, joka onnistui pelinjohtaja Antti Kuusiston ottaman aikalisän jälkeen kotiuttamaan Siiri Leppäsen. Jakso SMJ:lle 3–2.

Vierailija Kiri oli vahva toisella jaksolla, ja se venytti ratkaisun supervuoropariin voittamalla 6–3. Seinäjoki johti jo 3–1, mutta neljä onnistunutta kotiutusta kolmannessa vuoroparissa käänsivät kelkan Kempeleen suuntaan.

Ratkaisu nähtiin lopulta kotiutuslyöntikisassa, jonka Maila-Jussit vei 3–0. Neljäntenä sarjassa olevan Seinäjoen ykköspalkinnon sai yhden juoksun tuonut Silja Syrjälä, ja kakkosena palkittiin kunnarin sekä yhden tavallisen lyönyt ja kaksi juoksua tuonut jokeri Saaga-Angelia Raudasoja.

Kempeleen ykkönen oli juoksun lyönyt Emmi Särkioja ja kakkonen yhden tuonut Hanna Lammela. Kempele on Joensuun tavoin kahdessa pisteessä ilman voittoja.

Rauma Mynämäkeä parempi

Päivän kolmas ottelu Mynämäessä oli Rauman Feran heiniä. Länsirannikon hegemoniaottelussa Fera vei avausjakson 3–1, ja toinen jakso kirjattiin peräti 12–1.

Ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa ottanut Rauma sai ottelussa vapaataipaleilla peräti kuusi juoksua. Mynämäellä ei ole vielä voittoa, ja joukkue on neljän ottelun jälkeen yhdessä sarjapisteessä viimeistä edellisenä.

Vesattarien ykköspalkittu oli Riina Korkeamäki ja kakkonen jokeri Jessika Sihvonen. Raumalta palkittiin yhden juoksun lyönyt ja kaksi tuonut kärkietenijä Jasmin Andreasen. Toisena palkintoraati huomioi kunnarin lyöneen ja neljä juoksua tuoneen jokerin Jannika Lillusen.

Sarja jatkuu keskiviikkona neljällä ottelulla Lapua–Siilinjärvi, Lappeenranta–Jyväskylä, Rauma–Tampere ja Hyvinkää–Mynämäki. Sarjataulukon, tulevat ottelut ja tilastot löydät täältä.

Miesten Superpesis käynnistyy torstaina viiden pelin kierroksella.

Lue myös:

Juha Puhtimäki on kärsinyt aina lautaskammosta, mutta noussut silti vuoden lukkariksi – tavoittelee kesällä kolmatta peräkkäistä SM-kultaa

Superpesiksen entinen pelinjohtaja paljastaa pesäpallon salaisen merkkikielen – "Merkki voi olla käsi taskussa tai lipassa tai vaikka pelaajan auton väri"

Vamma laittoi Janette Lepistön nilkuttamaan pesävälejä, mutta lyöjäkuningatar ei ollut vaivasta moksiskaan – "Pari päivää iisiä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat