Lontoolaiset ja manchesteriläiset valloittivat FA cupin välierät – "Sisulla voitetaan silloin, kun ei pelata hyvin"

FA cupin välieräparit ovat Manchester United–Chelsea ja Arsenal–Manchester City.

David McGoldrickin maali ei riittänyt Sheffield Unitedille. Kuva: Getty Images

Perinteikkään jalkapallon FA cupin välieräparit ovat selvillä. Sunnuntaina Manchester Unitedin seuraksi kärkinelikkoon etenivät ilman suuria yllätyksiä Arsenal, Chelsea ja Manchester City.

Dani Ceballos iski Arsenalin 2–1-voitto-osuman lisäajalla ja päätti kotijoukkue Sheffield Unitedin kirin ja cup-taipaleen. Vain minuutteja aiemmin David McGoldrick oli tasoittanut ottelun 1–1:een. Avausmaalin oli avausjaksolla iskenyt rangaistuspotkusta Nicolas Pepe.

– Olen tyytyväinen pelaajien asenteeseen ja esitykseen. Tämä on hieno mahdollisuus yrittää voittaa mestaruus ja pelata Euroopassa, itse edellisessä Arsenalin cup-voitossa 2014 pelaajana mukana ollut päävalmentaja Mikel Arteta summasi.

Chelsealle riitti Ross Barkleyn maali 63. peliminuutilla Leicesteriä vastaan. Kotijoukkue Leicesterin painostus ei tuottanut toivottua tulosta, vaan Chelsea varmisti toisena lontoolaisjoukkueena paikkansa välieriin 1–0-voitolla.

– Sisulla voitetaan silloin, kun ei pelata hyvin. Olemme voittaneet otteluita ja meidän täytyy oppia joistain virheistämme, Chelseaa valmentava seuraikoni Frank Lampard summasi.

Sunnuntain viimeisessä puolivälieräparissa Newcastle United oli voimaton. Se parkkeerasi puolustuksensa syvälle omalle alueelleen eikä poistunut sieltä kuin pakotettuna. Kevin De Bruynen 1–0-maali varmisti Citylle voiton, ja Raheem Sterlingin 2–0-osuma oli silkkaa kosmetiikkaa.

Frank Lampard (kesk.) johdatti Chelsean FA cupin välieriin. Kuva: Getty Images

Derby mahdollinen loppuottelussa

Hallitseva FA cupin mestari Manchester City kohtaa välierässään Arsenalin. City on vienyt kaksikon kuluvan kauden kaksi aiempaa kohtaamista murskaavasti, molemmat maalein 3–0. Viimeisin voitto on vain reilun viikon takaa Englannin Valioliigasta.

Manchester United puolestaan kisaa Chelseaa vastaan. Joukkueet ovat kuluvalla kaudella kohdanneet aiemmin kolmesti, ja United on voittanut kaikki kohtaamiset. Otteluista yksi pelattiin Unitedin pyhäkössä Old Traffordilla (loppulukemat 4–0) ja kaksi Chelsean kotistadionilla Stamford Bridgellä (1–2 ja 0–2).

Viimeksi, kun joukkueet kohtasivat Wembleyllä, oli kyseessä FA cupin loppuottelu 2018, ja tuolloin Chelsea vei ottelussa voiton.

Koska välierissä pelaa kaksi lontoolais- ja kaksi manchesteriläisjoukkuetta, voidaan loppuottelussa päästä jännittämään paikallisvastustajien kamppailua.

Välierät pelataan Wembleyllä 18.–19. heinäkuuta.

Lue myös: