Tennistähtien kohuturnauksessa pelannut Zverev rikkoi lupauksensa omaehtoisesta karanteenista – kilpakumppani tuomitsee toiminnan: "Kuinka itsekäs voi olla!"

Tennispelaaja Nick Kyrgios tuomitsi Alexander Zverevin toiminnan täysin.

tennis
Alexander Zverev (vas.), Grigor Dimitrov ja Novak Djokovic hurraavat Balkanin turkauksessa, kun Filip Krajinovic ja Dominic Thiem pelasivat Belgradissa finaalia.
Alexander Zverev (vas.), Grigor Dimitrov (kesk.) ja Novak Djokovic hurrasivat Balkanin turkauksen yleisössä, kun Filip Krajinovic ja Dominic Thiem pelasivat Belgradissa finaalia.Andrej Cukic/AOP

Tenniksen maailmanlistan ykkösen Novak Djokovicin järjestämässä Balkanin turnauksessa pelannut Alexander Zverev on rikkonut omaehtoista koronakaranteeniaan.

Zverev kuvattiin juhlimassa täydessä ravintolassa Ranskassa. Video poistettiin pian Instagramista, mutta New York Timesille kirjoittava toimittaja Ben Rothenberg on julkaissut videon omalla Twitter-tilillään.

Zvereville viikko sitten tehty koronatesti oli negatiivinen, mutta vielä tuolloin hän vakuutti omalla Instagram-tilillään noudattavansa varotoimia kaiken varalta.

– Olen hyvin pahoillani, jos olen aiheuttanut jollekin riskin sairastua pelaamalla tätä turnausta. Seuraan meidän lääkäriemme neuvomia ohjeita. Lisävarotoimena minä ja tiimini jatkamme säännöllistä testausta, Zverev kirjoitti.

Turnauksessa pelanneille on suositeltu 14 päivän karanteenia testituloksesta riippumatta.

Tenniksen pahaksi pojaksi tituleerattu Nick Kyrgios otti asiaan kantaa tuoreeltaan omassa Instagram-tarinassaan.

– Kuinka itsekäs voi olla! Jos pahoittelet somessa, kuinka olet saattanut muut vaaraan ja kerrot, kuinka aiot olla omaehtoisessa karanteenissa, ole edes se kaksi viikkoa sisällä. Tämä tennismaailma ottaa minua todella paljon päähän!

Djokovicin järjestämä Adria-turnaus nousi otsikoihin reilu viikko sitten, kun Balkanilla pelannut bulgarialainen Grigor Dimitrov sairastui kesken turnauksen koronaan. Hänen perässään sairastumisistaan kertoivat kroatialainen Borna Coric sekä serbit Djokovic ja Viktor Troicki.

Tartunnalta ei välttynyt myöskään NBA-peluri Nikola Jokic. Hän oli katsomassa kesäkuussa koripallon näytösottelun Belgradissa ja vietti tuolloin tiiviisti aikaa ainakin Djokovicin kanssa.

Djokovicin turnauksen pelaajat kävivät myös pelaamassa koripalloa kroatilaisseuran pelaajien kanssa vain päiviä ennen kuin Dimitrov ilmoitti tartunnastaan.

Adria-näytösturnaus keräsi kritiikkiä siitä, ettei tapahtumassa noudatettu turvavälejä. Otsikoihin nousivat myös tennistähdet, jotka juhlivat railakkaasti yökerhoissa.

Turnausta oli tarkoitus pelata neljän viikonlopun ajan. Ensimmäinen peliviikonloppu Belgradissa saatiin vietyä läpi. Toinen turnausviikonloppu, joka järjestettiin Kroatin Zadarissa, jäi kesken Dimitrovin sairastuttua. Jäljellä olleet viikonloput Montenegrossa sekä Bosnia ja Hertsegovinassa peruttiin Djokovicin positiivisen testituloksen jälkeen.

ATP-turnauksien on määrä alkaa koronakriisin jälkeen Citi Openilla elokuun puolivälissä Washingtonista. Ensimmäisen grand slamin, US Openin, on suunniteltu alkavan elokuun viimeisenä päivänä New Yorkissa.

Muokattu 29.6.2020 kello 13.10: Tarkennettu, että kansainvälisten ATP-turnausten on tarkoitus alkaa jo elokuun puolivälissä. US Open on määrä olla ensimmäinen pelattava grand slam koronatauon jälkeen.

Lue myös:

Kommentti: Tennismaailma nolasi itsensä totaalisesti Balkanin sekoilulla – tähtipelaajien käsittämättömät bilevideot kertovat synkästä välinpitämättömyydestä

Serbialainen NBA-pelaaja sai koronavirustartunnan kotimaassaan, tennistähti Djokovic oli samassa näytösottelussa

Kritisoidun tennisturnauksen järjestänyt Novak Djokovic sairastui itse koronavirukseen

Valmentaja-Ivanisevic puolusti Djokovicin kritisoitua tennisturnausta – sairastui itsekin koronaan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat