Suora

  • Urheiluruutu

F1-kausi alkaa armeijahenkisessä kurissa

Radan kilpailualuetta on ehditty kuvailla omaksi linnoituksekseen.

Formula 1
Kuvaa Itävallan F1-radasta.
Kauden ensimmäinen F1-osakisa ajetaan Red Bull Ringin radalla. EPA

Itävallan Spielbergin alppimaisemiin rakentuu seuraavien kahden viikon ajaksi alue, jossa toimitaan armeijahenkisen kurin ja järjestyksen mukaisesti. Tiukka suhtautuminen on välttämätöntä, jottei perjantaina alkava formula ykkösten kausi kuihtuisi heti alkuunsa.

Red Bull Ringin radan kilpailualuetta on ehditty kuvailla omaksi linnoituksekseen. Kaikki rata-alueelle tulevat testataan koronaviruksen varalta. Katsojia paikalle ei sallita ollenkaan, ja median määrää on rajoitettu huomattavasti. Rata-alueella tulee noudattaa kahden metrin turvavälejä. Maskit tai visiirit ovat kaikille pakolliset.

F1-pomo Ross Brawnin mukaan tiukat säännöt ovat alkuun välttämättömiä.

– Me koemme ja opimme uutta joka kisasta. Tämä on formuloiden lähestymistapa, ja se on todella armeijahenkinen, Brawn sanoi.

– Tämä sopii mielestäni kulttuuriimme hyvin. Meidän filosofiamme on käydä läpi kaikki skenaariot ja mukautua. Meillä on vaihtoehdot A, B ja C, Brawn kuvaili luottamustaan kisaviikonlopun läpivientiin.

F1-kausi alkaa perjantaina Itävallan gp:n harjoituksilla. Kauden avauskilpailu ajetaan sunnuntaina. Itävallassa kilpaillaan toistamiseen 10.–12. heinäkuuta.

Lue myös:

F1-sarjaa hallinnut hopeinen Mercedes muuttuu mustaksi – Valtteri Bottaksen ajohaalaritkin ovat jatkossa tummia: "Rasismilla ja syrjinnällä ei ole sijaa meidän lajissamme"

F1-kauden avaukseeen synkkiä uhkakuvia Renault-pomolta – pelkää yhden koronatartunnan pilaavan tiimin kisaviikonlopun

Samppanjan ruiskutus ja palkintokorokejuhlat vaihtuvat 12 000 koronatestiin, kun formulat alkavat – myös auton huoltoon on selvästi vähemmän aikaa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat