Suora

  • Urheiluruutu

Sarjanousu sai Perparim Hetemaj'n askeleen lähemmäksi tavoitettaan – "Olen paljon ylpeämpi tästä kuin yhdeksästä kaudesta Serie A:ssa"

Perparim Hetemaj haluaa saada 300 Serie A -ottelua täyteen. Tavoite helpottuu, kun hänen seuransa nousi ensi kaudeksi Italian ylimmälle sarjaportaalle.

jalkapallo
Abdallah Basit ja Perparim Hetemaj
Abdallah Basit (vas.) ja Perparim Hetemaj juhlistivat Benevento Calcion sarjanousua voittoisan Juve Stabia -ottelun jälkeen.Getty Images

Marco Saun 1–0-maali Juve Stabiaa vastaan riitti varmistamaan Benevento Calcion nousun Italian jalkapallon Serie A:han. Kun erotuomari Marinelli di Tivoli puhalsi ottelun päättyneeksi, alkoivat juhlat niin kentällä kuin fanien keskuudessa (siirryt toiseen palveluun).

Beneventon suomalaiskeskikenttäpelaaja Perparim Hetemaj’n mukaan juhlat pysyivät kuitenkin maltillisina

– Ei ollut isoja juhlia koronaviruksen takia. Ei pystynyt järjestämään sellaisia juhlia kuin pitäisi. Kun tilanne on parempi, niin varmasti järjestetään toiset juhlat, jotka on enemmän suunnattu faneille, puhelimitse tavoitettu Hetemaj kertoi Yle Urheilulle.

Beneventolaisjoukkue on kirjannut kauden 31 ottelusta 23 voittoa, seitsemän tasapeliä ja yhden tappion. Viime kaudella Seriea A:n Chievossa pelanneen Hetemaj'n mukaan kaikki on toiminut Beneventossa moitteettomasti.

– Halusin tulla tänne, koska minulla oli hyvä viba tästä seurasta. Meillä on hyvä joukkue, kausi lähti hyvin liikkeelle. Joukkue on hyvin valmennettu. Kaikki täällä on toiminut todella hyvin. Kun etenee voitosta voittoon ja kauden aikana rikotaan monia ennätyksiä, niin on tuntunut siltä, että meitä ei voi pysäyttää. Olemme hävinneet vain yhden pelin.

"Laitoin asiat perspektiiviin"

Koronaviruspandemia on rokottanut urheilumaailmaakin reippaasti. Italia on kärsinyt taudista erityisesti, ja maassa on jouduttu turvautumaan koviin toimenpiteisiin viruksen taltuttamiseksi. Hetemaj joutui maalis-huhtikuussa kotikaranteeniin ja olemaan pari kuukautta yksinään, sillä hänen vaimonsa jäi Suomeen, kun Italian rajat suljettiin.

– Koronatauko ei ollut hyvä. Oli vaikeaa olla kaksi kuukautta kotona, kun sai käydä vain kaupassa. Tiedostin kuitenkin, mitkä asiat ovat tärkeitä, kun laitoin asiat perspektiiviin. Minulla oli asiat hyvin, kun olin terve ja kaikki ympärilläni olivat terveitä, Hetemaj sanoi.

– Vaikeinta oli olla yksin neljän seinän sisällä, mutta en voinut valittaa, sillä maailmassa oli paljon ihmisiä, joilla oli asiat paljon huonommin.

Benevento johti sarjaa peräti 20 pisteen erolla Crotoneen ennen sarjan keskeyttämistä. Pelaamatta oli vielä kymmenen kierrosta. Hetemaj harjoitteli tauon aikana paljon kotona. Hän keskittyi siihen, että hän on hyvässä kunnossa, kun pelit jälleen alkavat.

– Sillä oli iso merkitys, kun vaimo tuli takaisin Italiaan kesäkuun alussa, kun rajat aukesivat. Sitten oli paljon mukavampaa, hän myönsi.

Perparim Hetemaj
Perparim Hetemaj'lla on vielä vuosi jäljellä sopimustaan Beneventon kanssa. Hän haluaisi saavuttaa 300 Serie A -ottelua.Getty Images

Ei mietitä liikaa, vaan nautitaan

Hetemaj siirtyi Beneventoon täksi kaudeksi kahden vuoden mittaisella sopimuksella. Ennen siirtoaan hän pelasi yhdeksän vuoden ajan Serie A:ssa edustaen ensin Bresciaa ja sen jälkeen kahdeksan kauden ajan Chievoa.

33-vuotiaalla Hetemaj’lla on alla varsin hyvä kausi, ja hän haluaa pelata ammattilaisena niin kauan kuin pystyy. Hänellä on itselleen myös yksi tavoite: saada 300 Serie A -peliä täyteen. Tähän mennessä Hetemaj on pelannut 268 Serie A -ottelua.

– Minulta puuttuu siitä yksi kausi eli noin 30 peliä. Se olisi kiva pikkutavoite, mutta paljon riippuu siitä, mitä seura haluaa.

Hetemaj uskoo, että hänet nähdään todennäköisesti Serie A:ssa ensi kaudella, mutta muistutti samalla, etteivät asiat jalkapallossa ole aina itsestäänselviä.

– En halua miettiä liikaa, vaan haluan nauttia tästä. Tämä oli minulle iso juttu henkilökohtaisestikin. Yhdeksän Serie A -vuoden jälkeen olin siinä tilanteessa, että monen seuran mielestä olin liian vanha sijoitukseksi. He halusivat nuorempia pelaajia. Tämä oli voitto itselleni, että olin tässä isossa osassa, hän totesi.

– Olen paljon ylpeämpi tästä kuin siitä, että olen pelannut yhdeksän kautta Serie A:ssa.

Inzaghi pitää varpaillaan

Beneventoa valmentaa legendaarinen maalinsylkijä Filippo Inzaghi, joka on Hetemaj’n mukaan saanut joukkueessa aikaan hyvän ilmapiirin ja inspiroi pelaajiaan niin omilla tarinoillaan kuin esimerkilläänkin.

– Hän pitää pelaajia aina varpaillaan. Mikään ei periaatteessa riitä hänelle, vaan aina pitää saada koko ajan enemmän ja enemmän. Se on hyvä asenne. Hän on tosi mukava kaveri, tosi inspiroiva ja on luonut mukavan ilmapiirin tänne. Se näkyy kentällä, Hetemaj vakuutti.

Beneventon kausi jatkuu perjantaina vierasottelulla sarjakakkosena olevaa Crotonea vastaan. Kauden viimeisen ottelunsa Benevento pelaa sarjan häntäpäässä majailevaa Ascolia vastaan vieraissa 1. elokuuta.

Lue myös:

Perparim Hetemaj'n Benevento nousee Serie A:han – varmisti mestaruuden ennätyksellisen nopeasti

Vaimo jäi Suomeen, kun Italia suljettiin: Perparim Hetemaj piristää yksitoikkoista kotiarkeaan joogalla ja risotolla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat