IS: Olympiastadionin valmistuminen viivästyy kuukaudella

Olympiastadionin piti olla valmis kesäkuun loppuun mennessä.

Urheilupolitiikka
Helsingin Olympiastadion, ilmakuva
Olympiastadionia on remontoitu vuodesta 2016 lähtien.Jaani Lampinen / Yle

Helsingin Olympiastadionin valmistuminen lykkääntyy yhdellä kuukaudella, kertoo Ilta-Sanomat (siirryt toiseen palveluun) nettisivuillaan.

Stadionin piti olla valmis kesäkuun lopussa. Tiistaina pidetyssä työmaakokouksessa kuitenkin todettiin, ettei kohde ole valmis suunnitelman mukaisesti, sillä esimerkiksi palo- ja pelastustoimen tarkastuksia ei ole voitu vielä toteuttaa.

Työmaakokouksessa sovittiin, että Olympiastadion pyritään luovuttamaan Helsingin kaupungille 31. heinäkuuta. Tätä ennen stadionilla tehdään projektipäällikkö Aulis Toivosen mukaan muun muassa sähkötöitä.

– Siellä on vielä kytkemättömiä johtoja, ja niiden takaa haetaan piiri kerrallaan vikoja. Aina kun saadaan joku osakokonaisuus kytkettyä, sen takaa paljastuu mahdollisia ongelmia, Toivonen avaa projektia.

Olympiastadionia on remontoitu vuodesta 2016 lähtien. Ilta-Sanomien mukaan Olympiastadionin virtuaaliset avajaiset pidetään 22. elokuuta.

Ensimmäinen yleisötapahtuma on puolestaan tarkoitus järjestää 3. syyskuuta, kun jalkapallon Suomen A-maajoukkue saa vastaansa Walesin Kansojen liigan avausottelussa.

Lue myös:

MOT paljastaa Olympiastadionin rakentajien karun kohtelun – maksamattomia palkkoja, laittomia sopimuksia ja tappouhkaus

Arto Bryggare uskoo Olympiastadionin olevan myönteinen yllätys – kaksi huolestuttavaa asiaa hankkeesta löytyy: "Miten tämä meni siltä porukalta ohi?"

Liikuntapaikoille myönnettiin yli 28 miljoonaa euroa, Olympiastadion sai kaksi miljoonaa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat