Jari Kaarela muuttaa Siperiaan: "Sotshin varustekassilla siellä ei pärjää"

Maalivahtivalmentaja Jari Kaarela on kokenein suomalaisvalmentaja KHL-liigassa

KHL
Jari Kaarela
Jari Kaarelan työt Sotshissa päättyivät viime lokakuussa, kun seura vaihtoi koko valmennuskolmikon.Lehtikuva / Markku Ulander

Suomen jääkiekkomaajoukkueen maalivahtivalmentajanakin kuusi vuotta toiminut Jari Kaarela, 61, jatkaa valmennusuraansa Sibir Novosibirskissa Venäjällä.

Tamperelaislähtöinen Kaarela on kokenein suomalaisvalmentaja KHL-liigassa. Alkava kausi on jo kymmenes KHL:ssa, ja lisäksi hän valmensi yhden kauden Valko-Venäjän maajoukkueita. Karriääri on melkoinen, sillä työpaikkoina on ollut suurseuroja kuten Lokomotiv, Magnitogorsk, Moskovan TsSKA ja Pietarin SKA. Viimeiset kolme kautta Kaarela toimi Sotshissa.

Sibirin valmennustiimi jatkaa muuten entisellään päävalmentaja Nikolai Zavaruhinin johdolla, ainoastaan Kaarela on uusi mies joukossa. Kakkosvalmentaja, KHL:ssa päävalmentajanakin toiminut Oleg Orehovski on Kaarelalle tuttu mies Sotshista. Tuttu on myös Sibirin maalivahti Harri Säteri, jota Kaarela valmensi HPK:ssa.

– Sotshin varustekassilla siellä ei pärjää, Kaarela naureskeli paikkakunnan vaihdostaan.

Venäjän ainoassa subtrooppisessa vyöhykkeessä sijaitsevassa Sotshissa palmut huojuvat läpi vuoden, kun taas Siperiassa pakkanen paukkuu tunnetusti.

– Hieno paikka se on, yli miljoonan asukkaan hullu lätkäkaupunki. Kotimatka kuitenkin pitenee parilla tunnilla Moskovaankin verrattuna. Viimeinen iso jääkiekkopaikka ennen rannikkoa itään päin mentäessä, Kaarela selvittää.

Rajanylitys luvattu järjestää

Seuraava haaste Kaarelalle on rajanylitys Venäjälle, mutta sekin on luvattu järjestää. Kustannuspaikalle Kaarelan pitäisi ilmestyä viimeistään 15. heinäkuuta.

KHL-kausi loppui keväällä ensimmäisen playoff-kierroksen jälkeen koronaepidemian takia. Sibir ehti pudottaa ennakkosuosikki Avtomobilistin jatkosta, joten vähintään pudotuspelipaikkaa joukkue hakee alkavallakin kaudella.

Sibir pelaa vuonna 1964 valmistuneessa 7 400 henkeä vetävässä ikivanhassa jäähallissa, mutta vuoden 2021 nuorten MM-kisat pelattaneen jo Novosibirskin uudessa 12 500 hengen jääpalatsissa.

Lue myös:

Sotshi purki Jari Kaarelan valmennussopimuksen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat