Sarjakärkeen noussut Kirittäret vietti juoksujuhlia – sarjanousija Siilinjärvi nousi taistelemaan viime hetkillä

Jyväskylän Kirittäret löi peräti 15 juoksua Lappeenrannan Pesä Ysien kenttään.

pesäpallo
Emma Körkkö
Jyväskylä Emma Körkko oli oivassa pelivireessä Lappeenrannassa.Tomi Hänninen

Keskiviikon naisten Superpesiskierroksella sekä Hyvinkäällä että Lappeenrannassa vietettiin juoksujuhlia. Hyvinkään Tahko voitti kotonaan Mynämäen Vesan 2–0 (5–2, 7–1) ja Jyväskylän Kirittäret hakivat täyden pistepotin Lappeenrannasta voittamalla 2–0 (6–0, 9–0). Voitollaan Jyväskylä nousi samalla sarjakärkeen.

Tahkon Essi Ritola takoi tehot 1+4 lyötyä, 1 tuotu ja 7 kärkilyöntiä ja Pauliina Harinen avitti neljällä lyödyllä ja kahdella tuodulla juoksulla.

Kirittärissä tehot jakautuivat usealle pelaajalle. Muun muassa ykköspalkittu Emma Körkkö löi 2 ja toi 3 juoksua, Jutta Myllyniemi 3/2, Ella Korpela 0/4, Laura Toikkanen ja Ella Mäkelä 3/0, Kati Tahnua 0/3 ja Siri Eskola 2/1.

Ala-Kauhaluoma voiton takuunainen

Tamperelainen Manse PP haki 2–0 (5–3, 2–0) -vierasvoiton Rauma Ferasta ja kipusi naisten Superpesiksen sarjataulukossa neljänneksi.

Manse PP:n voiton takuunaisena hääräsi vasta 17-vuotias Anna Ala-Kauhaluoma, joka ensimmäisellä jaksolla toi yhden juoksun ja löi kaksi. Toisella jaksolla hän onnistui vielä kertaalleen lyömällä mainiosti pelanneen Virpi Hukan kotiin.

Kolmostilanteet jakautuivat ottelussa tasaisesti 12–14, mutta tehokkaampi kotiutusprosentti takasi tamperelaisille voiton.

Väistölä ratkaisijana Lapualla

SiiPe otti yllättäen Lapualta kaksi sarjapistettä mukaansa lukemin 2–1 (2–13, 4–3, 0–0, 3–1). Sarjanousija on voittanut peräti kolme kauden viidestä ottelustaan.

Lapuan Virkiä joutui kohtaamaan Siilinjärven Pesiksen ilman lyöjäkuningatar Janette Lepistöä, joka loukkasi jalkansa edellisessä ottelussa Kempeleen Kiriä vastaan.

Lapua aloitti kotiottelunsa vahvasti ja tahkoi ensimmäisellä jaksolla peräti 13 juoksua Siilinjärven kahta vastaan. Tämä ei kuitenkaan riittänyt voittoon asti, sillä SiiPe nousi viimeisellä mahdollisella hetkellä toisen jakson neljännen aloittavalla.

Siilinjärven Petra Väistölän johdolla Virkiän kolmen juoksun etumatka suli ja ykköspalkittu Väistölä oli ratkaisija lyöntipaikalla myös kotiutuskilpailussa.

Tarkennettu kello 7.32 lyötyjen ja tuotujen juoksujen esittämistapaa.

Lue myös:

Katsomorajoitukset lievenevät keskiviikkona, mutta stadionit eivät vielä täyty, kun miesten pääsarjat alkavat: "Kyllä tästä selvitään"

Pesäpalloliitto höllentää korona-ajan erityisjärjestelyitään – kunnarionnittelut sallitaan kolmospesällä

Lähteet: Superpesiksen tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat