Avauspelissä loistanut KuPS:n jalkapallohelmi aikoo napata paikan Huuhkajien EM-kisaryhmästä: "Tiedän, että nämä ovat nyt lähellä"

Ilmari Niskanen antoi vahvan osaamismäytteen, kun KuPS esitti mestarin otteita Helsingissä.

Veikkausliiga
KuPSin Ilmari Niskanen juhlii SM-kultaa mestaruuspokaali kädessään.
KuPS:n Ilmari Niskanen teki seuransa mestaruusmaalin viime kauden päätteeksi.All Over Press

KuPS:n ratkaisupelaajiin lukeutuva, laitahyökkääjä Ilmari Niskanen oli kauden ensimmäisellä Veikkausliiga-kierroksella tehokkaassa vireessä.

Hän oli käytännössä kaikissa savolaisten kolmessa maalissa mukana, kun HIFK otti pataan kotikentällään KuPS:lta maalein 0–3 (0–3). Niskanen oli Lucas Rangelin puskeman 1–0-maalin "kakkossyöttäjä" vapaapotkusta, laukoi itse 2–0-maalin sekä riisti ja keskitti mainiosti Nana Boatengin viimeistelemän 3–0-maalin.

Niskanen olisi ollut mukana EM-lopputurnaukseen valmistavissa Puola- ja Ranska-maaotteluissa, mikäli koronavirus ei olisi sotkenut maajoukkuepelien kuvioita.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva on siis iskenyt silmänsä jo aiemmin KuPS:n ratkaisuhaluiseen, 22-vuotiaaseen laiturilahjakkuuteen.

– Haluan auttaa KuPS:ia, mutta myös omaa jalkopallouraani. Ulkomailla pelaaminen ja maajoukkueessa edustaminen ovat olleet ihan pikkupojasta asti haaveitani. Tiedän, että nämä ovat nyt lähellä, Niskanen myöntää.

Oikeanlaista itseluottamusta uhkuva Niskanen haluaa paiskia päivittäin "älyttömän" paljon hommia, jotta yltäisi jonain päivänä kiinni unelmiinsa.

Ulkomaiset jalkapalloseurat ovat olleet jo jonkin aikaa yhdeksän nuorten maaottelua pelanneen Niskasen kintereillä.

– Totta kai haluan näyttää jokaisessa matsissa ja jokaisessa harjoituksessa, että olen luottamuksen arvoinen. Tavoite on olla vuoden päästä EM-kisaryhmässä ja sitä ennen murtautua maajoukkueeseen, toteaa isoja harppauksia viime aikoina ottanut KuPS-kasvatti.

Lue myös

KuPS ja HJK avasivat vahvasti – Tampereella seitsemän maalin hurjastelu

KuPSin mestaruusmaalin tehnyt Ilmari Niskanen uhkuu luottamusta jalkapallon Veikkausliigan alla: tavoitteena on uusia mestaruus

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat