1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Indiana Pacersin NBA-tähtipelaaja ilmoitti, ettei pelaa enää tällä kaudella – "Ei ollut helppo päätös"

Indiana Pacers joutuu tulemaan toimeen ilman Victor Oladipoa, kun NBA yrittää paluuta koripalloparketeille 30. heinäkuuta Disney Worldissa.

Indiana Pacersin Victor Oladipo Kuva: Getty Images

Victor Oladipo on päättänyt jättää suosiolla tämän kauden pelit väliin koripallon NBA:ssa. Hän kertoi asiasta The Athletic-julkaisulle.

– Kilpailuhaluisena pelaajana ja joukkueen jäsenenä tämä päätös satuttaa minua. Ei päätös ollut helppo. Uskon kuitenkin, että jatkamalla nykyistä kuntoutustani, olen jo täysin kunnossa, kun kausi 2020-21 alkaa ohjelman mukaan joulukuussa, toteaa Oladipo.

Heittävä takamies on 28-vuotias ja tienaa 21 miljoonaa tästä kaudesta. Hän kertoi viime maaliskuussa, että palasi tositoimiin, vaikkei ollut polvioperaationsa jälkeen kuntoutunut sataprosenttiseen iskuun.

Indianan toimitusjohtaja Kevin Pritchard totesi äskettäin, että Oladipo on jo hyvässä vireessä. Pacers-pomo myönsi silti, ettei joukkueen tärkeä palanen ollut edes 80 prosenttisessa pelikunnossa, kun koronavirus keskeytti kauden maaliskuussa.

Oladipo on ollut epävarma omasta iskukyvystään ja asemastaan joukkueessa, joten päätös ei ollut siihen nähden suuri yllätys.

Kokeneen ja ratkaisuhalukkaan takamiehen jäädessä syrjään loppukaudeksi, peliaikaa Indianassa saavat enemmän Aaron Holiday, T.J. McConnell ja Justin Holiday.

Kautta jatkavat NBA-joukkueet matkaavat Orlandoon ensi viikolla, jolloin järjestetään harjoitusleirit 9.-29. heinäkuuta.

Indiana lähtee läntisen konferenssin viidentenä joukkueena (39-26, voittoprosentti 60) Disney Worldiin.

NBA:n olisi tarkoitus palata otteluihin 30. heinäkuuta, kun kaikkiaan 22 joukkuetta esiintyy Orlandon "koripallokuplassa". Pudotuspelit alkaisivat suunnitelmien mukaan 17. elokuuta ja finaalisarja starttaisi 30. syyskuuta.

Lue myös

NBA:ssa löytynyt 25 koronatapausta pelaajistossa, kymmenen joukkueiden henkilökunnissa

Los Angeles Lakers hankki ongelmapelaajan maineessa olevan J.R. Smithin