Viime kesän pituushyppysensaatio aikoo avata kautensa ennen Kalevan kisoja: "Isommassa kuvassa katse siirretty ensi kauteen"

Pituushyppääjä Taika Koilahti kertoo reisivammasta toipumisen sujuneen odotetusti.

yleisurheilu
Taika Koilahti
Taika Koilahti voitti viime vuonna SM-kultaa.AOP/Pekka Sipola

Pituushyppääjä Taika Koilahti ei halua kiirehtiä kesän kisoihin. Alla on kuntoutuminen hallikaudella sattuneesta reisivammasta, eikä arvokisoja ole kesällä koronan takia.

Koilahti kertoo Yle Urheilulle avaavansa kautensa heinäkuussa. Tarkkaa päivämäärää hän ei ole lyönyt lukkoon.

– Ennen Kalevan kisoja pitäisi saada kisoja alle. Pitää vielä katsoa, miten treenit sujuvat. En halua mennä kisaamaan, jos en ole sataprosenttisen varma, että voin tehdä hyvää tulosta. Jos kesällä olisi ollut tärkeitä kisoja, niin olisin jo kilpaillut.

Viime kesä oli Koilahdelle todellinen läpimurto. Kova tulos 669 syntyi Lappeenrannassa Kalevan kisoissa. Tämän kesän kisoihin Koilahti lähtee maltillisesti.

– Minulla ei ole tarkkaa tulostavoitetta. Tavoitteena on saada sellaisia kisoja alle, että on hyvä fiilis sen jälkeen.

Entä mikä on reiden kunto?

– Nyt reisi on kunnossa. Sen paraneminen meni suunnitellusti. Se oli aika iso vamma, kevät meni sitä kuntouttaessa.

Kesän 2020 piti olla kansainvälisesti iso näytönpaikka suomalaisille yleisurheilijoille. Korona perui kuitenkin EM-kisat, ja Tokion olympialaiset siirrettiin vuodella.

– Olihan niiden kuuleminen pieni pettymys, mutta ymmärrettävää. Treenaamiseen korona ei keväällä vaikuttanut, mutta kyllä muuten yleiseen mielentilaan. Oli se kevät järkyttävää, kun näki mitä maailmalla tapahtui. Elämään se vaikutti enemmän kuin urheiluun.

Koilahden päätavoite tällä kaudella on tähdätä kunto Turun yleisurheilun superviikkoon, kun saman viikon aikana järjestetään Kalevan kisat ja Paavo Nurmen kisat.

– Ne ovat minulle tärkeä juttu, mutta isommassa kuvassa katse siirretty ensi kauteen.

Lue myös:

Samuel Purolan kortit jäivät piiloon kauden avauksessa: "Odottelimme kylmässä viimassa ilman vaatteita"

Jussi Jokinen on tukenut Wilma Murron seiväshyppyuraa merkittävällä summalla jo vuosien ajan: "Ei mennyt ihan heti jakeluun, että tällaista voi tapahtua"

Venäjä ei maksanut sakkojaan, kertoo Kansainvälinen yleisurheiluliitto – "Venäjän työryhmämme on jäänyt pahasti tavoitteistaan"

Maratonin entiselle ME-miehelle neljän vuoden dopingpanna – syyllistyi härskiin huijaukseen

Wilma Murron polvileikkaus keskellä kisakautta oli välttämätön toimenpide – elättelee toiveita kisaamisesta vielä tänä kesänä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat