Huima alku! Valtteri Bottas jysäytti heti paalupaikalle – Ferrarille jättikatastrofi, Kimi Räikköselle surkea alku

F1-kauden ensimmäinen aika-ajo tarjosi hurjaa draamaa.

Valtteri Bottas starttaa sunnuntaina Spielbergin kisaan ykkösruudusta. Kuva: AOP/ XPB Images

Valtteri Bottas ajoi F1-kauden ensimmäisissä aika-ajoissa heti paalupaikalle. Bottas kukisti tallitoverinsa ja kisaviikonlopun harjoituksia hallinneen Lewis Hamiltonin 0,012 sekunnin turvin.

Bottas ajoi viimeisessä vedossa ulos radalta soralle. Kukaan ei pystynyt enää kepittämään Bottaksen viimeisen osion alussa tehtyä kärkiaikaa.

Red Bullin Max Verstappen oli kolmas jääden yli puoli sekuntia suomalaisesta.

Bottakselle paalupaikka oli uran 12:s ja jo kolmas Itävallassa. Spielbergin rata kuuluu Bottaksen suosikkeihin.

– Tämä tuntuu todella hyvältä. Olen kaivannut tätä tunnetta, Bottas sanoi ja kertoi tärinöistänsä.

– On erityinen tunne, kun laittaa auton äärirajoille. Tämä oli uskomatonta.

Aika-ajojen toisessa osiossa nähtiin jo todella suuri jättipaukku, kun Ferrarin Sebastian Vettel jäi ulos viimeisestä kymmenen parhaan kuskin osiosta. Vettel oli vasta 11:s. Ferrarin heikosta suorituskyvystä puhuttiin jo paljon ennen kauden alkua, mutta Vettelin jääminen ulos kymmenen parhaan joukosta ilman mitään näkyviä suuria ongelmia oli todella suuri yllätys.

Myös Ferrarin toinen kuski Charles Leclerc oli vasta seitsemäs ja jäi lähes sekunnin Bottaksesta.

Toinen suomalaiskuljettaja Kimi Räikkönen putosi jatkosta jo ensimmäisen osion jälkeen. Räikkönen oli aika-ajoissa vasta 19:s. Suomalaiskonkarin taakse jäi vain Williamsin tulokaskuljettaja Nicholas Latifi.

Räikkönen hävisi myös siis tallitoverilleen Antonio Giovinazzille, joka ylsi Räikköstä sijan korkeammalle kahdeksanneksitoista. Pudotus on raju viime vuodesta, jolloin Räikkönen säväytti Alfa Romeolla aika-ajoissa seitsemännellä sijallaan. Myös Giovinazzi oli tuolloin kahdeksas.

– Emme ole tietenkään yhtä hyviä kuin viime vuonna. Olemme kaukana siitä, missä haluamme olla. Tämä on nyt se todellisuus meille. Tämä on myös ensimmäinen kisaviikonloppu. Täytyy katsoa, mitä voimme tehdä, Räikkönen sanoi.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Jos tulospalvelu ei näy yllä, lataa sivu uudelleen.

Yle Urheilu seuraa hetki hetkeltä sunnuntain kisaa verkkosivuillaan. Kisa starttaa kello 16.10. Liveseuranta alkaa 15.30. Yle Urheilun asiantuntija Jukka Mildh vastaa lukijoiden kysymyksiin kisan aikana. Voit lähettää kysymyksiä asiantuntijallemme jo etukäteen.

Lisää aiheesta:

Lue myös: