Suora

  • Kalevan kisat
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Seivästähti Duplantis Ullevin stadionin ennätykseen ja maailman kärkitulokseen – "En ole vielä huippukunnossa"

Armand Duplantis, 20, häikäisi tuttuun tapaansa seiväspaikalla, tällä kertaa lauantaina Göteborgin legendaarisella Ullevilla. 

urheilu
Armand Duplantis
Armand Duplantis Getty Images

Armand "Mondo" Duplantis ei antanut koleuden, sadekuurojen ja tuulisten olosuhteiden vaikuttaa suorituksiinsa, vaan ylitti taidokkasti seipäässä korkeuden 594.

Se oli samalla Ullevin stadionin uusi seiväsennätys. Vanha seiväshypyn kärkiylitys nähtiin hohdokkaalla stadionilla ranskalaisen Romain Mesnilin tekemänä vuonna 1999, eli samana vuonna jolloin Duplantis syntyi.

Kuuden metrin rajapyykki oli haastavissa oloissa vielä liikaa nuorelle tähtiurheilijalle, mutta 594 on maailman tämän kauden kärkitulos.

– En ole vielä huippukunnossa, koska en ole pystynyt harjoittelemaan kunnolla pariin kuukauteen. Teen kuitenkin aina parhaani, enkä aseta rimaa siihen, kuinka korkealta pystyn hyppäämään tulevaisuudessa, totesi Duplantis Dplay Sportille.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Duplantis ylitti hallikaudella helmikuussa Glasgow’ssa seiväshypyn maailmanennätyksen 618.

Montler 812, Ståhl 66,45 ja Amb 82,41

Ruotsalaiset tehtailivat lauantaina muitakin hyviä yleisurheilutuloksia. Thobias Montler vei pituushyppykilpailun voiton Ullevilla lukemilla 812 (+2,6 m/s) Montler hyppäsi hyväksytyissä tuulissa tuloksen 807. Hänen ennätyksensä on 822.

Naisten pituuspaikalla Khaddi Sagnian oli tyytyminen tulokseen 664. Sagnia avasi kauden lupaavalla tuloksella 681 Mölndalissa, mutta tänään vaihtelevissa tuulissa hän oli suurissa vaikeuksissa lankulle tulonsa kanssa.

Myös Hässelbyssä nähtiin kansainvälisen tason yleisurheilutuloksia. Daniel Ståhl sinkosi kiekon parhaallaan 66,45:een ja oli yllättävän kovilla treenikaveri Simon Petterssonin (65,73) kanssa. Ståhl heitti kolmesti yli 66 metriä.

Miesten keihäässä Kim Amb osoitti hyvää virettä ja kiskaisi tuloksen 82,41. Amb ylitti kilpailussa neljästi 80 metriä.

Lue myös

Seivästähdet Duplantis ja Lavillenie ylittivät viiden metrin korkeudessa olleen riman takapihoillaan 36 kertaa puolessa tunnissa – ranskalainen ei lähtenyt enää uusintaan

Ruotsin seiväskomeetta taas parrasvaloissa – Duplantis kohenteli omia ME-lukemiaan

Lähteet: SVT - Göteborgs Posten - Dplay Sport

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat