Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Sarjanousija PK-35 nousi Kansallisen liigan kärkeen – Ilves haki pisteet Maarianhaminasta

JyPK avasi pistetilinsä jalkapallon Kansallisen liigan neljännellä kierroksella.

Kansallinen liiga
TiPSin maalivahti Riina Isokääntä sekä PK-35 Helsingin Amanda Rantanen jalkapallon Kansallisen liigan ottelussa TiPS - PK-35 Helsinki Tikkurilassa.
Amanda Rantanen vastasi PK-35:n maalista TiPS:a vastaan.Lehtikuva / Vesa Moilanen

Jalkapallon Kansallisessa liigassa pelattiin neljännellä kierroksella kaksi pääkaupunkiseudun paikallisottelua. Kumpikin päättyi tasapeliin.

PK-35 Vantaa ja HJK pelasivat jo perjantaina ja ottelun tuloksena oli maaliton 0–0, vaikka tilanteita oli molemmilla maaleilla.

Lauantaina liigan kärkipelissä TiPS:n ja helsinkiläisen PK-35:n välisessä ottelussa nähtiin kaksi maalia. Vierasjoukkue PK-35 sai otteluun vahvan alun ja Amanda Rantanen oli lähellä maalintekoa jo 26 minuutin pelin jälkeen. Hetkeä myöhemmin kotijoukkue sai ensimmäisen maalitilanteensa ja Nora Lehto vei TiPS:n 1–0-johtoon.

PK-35 oli lähellä tasoitusta jo ensimmäisen puoliajan loppupuolella, mutta lopulta 58. minuutilla Rantanen ohjasi tasoituksen. Sarjanousija PK-35 nousi voitollaan liigakärkeen HJK:n ohi ja TiPS liigan kolmannelle sijalle.

– Ensimmäinen puoliaika oli meiltä hyvä. Lopuksi meidän olisi pitänyt rauhoittaa peliä, mutta jengi taisteli loppuun asti hyvin. Tämä oli hyvä piste, kommentoi PK-35:n Amanda Rantanen PK-35:n Instagram-tilillä (siirryt toiseen palveluun).

Ilves yllätti Åland Unitedin

JyPK, FC Honka ja Ilves kävivät ryöstöretkillä, sillä JyPK kukisti vieraissa TPS:n 1–0, Honka KuPS:n 3–1 ja Ilves Åland Unitedin 1–0.

Vaikka TPS hallitsi tilastoja ja pystyi rakentamaan lukuisia maalipaikkoja, vei JyPK nollakerholaisten kohtaamisessa sarjapisteet. Tiina Tiainen viimeisteli joukkueelleen ottelun ainokaisen jo 9. minuutilla.

Kuopiossa KuPS:n ja Hongan välinen ottelu alkoi tasaisena vääntönä, mutta 25 minuutin jälkeen alkoi Dana Leskinen -show. Leskinen avasi maalinteon läpiajolla ja vain kolme minuuttia myöhemmin hän täräytti toisen maalinsa etukulmasta sisään.

Leskinen viimeisteli hattutemppunsa toisella puoliajalla, 66. minuutilla. Tuomaristo pohti tosin hetken, oliko Leskisen kolmas maali paitsio, mutta hyväksyi osuman. KuPS:n kavennus 84. minuutilla syntyi Hongan omasta maalista, ja oli kotijoukkueelle varsin laiha lohtu.

Ilves oli joutunut tyytymään kauden ensimmäisissä otteluissaan yhteen tasapeliin ja kahteen tappioon. Tästä huolimatta tamperelaiset yllättivät Åland Unitedin Maarianhaminassa, vaikka ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkue pitikin komentoa yllä. Sekä Ilveksen Annika Laihanen että Unitedin Anna Tamminen onnistuivat kuitenkin pitämään maalinsa puhtaana.

Toisella puoliajalla Ilves löysi uuden vaihteen peliinsä ja pelistä tuli varsin tasainen vääntö. Ottelun ratkaisu nähtiin vasta ajassa 90+1, kun Roosa Tuominen siirsi pallon maalinedustilanteesta kotijoukkueen maalin perukoille.

Lue myös:

Sarjanousija PK-35 Helsinki jyräsi jumbo-TPS:n – KuPS:n tähtipelaajalle kaksi maalia ja ulosajo

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat