Tiafoen tartunta Atlantassa palautti mieleen Djokovicin näytösturnauksen tapahtumat

Frances Tiafoen tartunta Atlantassa palautti mieleen Djokovicin näytösturnauksen tapahtumat.

tennis
Frances Tiafoe esittelee muskeleitaan.
Frances Tiafoe on maailmanlistalla 81. sijalla. Getty Images

Koronatartunnat kuumentavat tunteita tennispiireissä. Tuorein tapaus tuli julki lauantaina, kun yhdysvaltalainen Frances Tiafoe kertoi saaneensa virustartunnan Atlantassa järjestettävän näytösturnauksen yhteydessä.

Maailmanlistalla 81. sijalla oleva Tiafoe antoi puhtaan koronanäytteen ennen kuin hän matkusti Georgiaan. Perjantai-iltana otettu testi oli positiivinen, ja Tiafoe vetäytyi turnauksesta, jonka katsomoihin on päästetty noin 450 katsojaa.

– Olen valitettavasti antanut positiivisen virusnäytteen perjantaina, joten minun täytyy vetäytyä Atlantan kilpailusta. Olen harjoitellut Floridassa ja siellä tehty testi oli viikko sitten negatiivinen, Tiafoe tviittasi.

– Minulla on seuraava testi alkuviikosta, mutta olen jo vetäytynyt eristykseen. Olin innoissani, kun pääsin pelaamaan, mutta terveys on toki ykkösasia.

Osa tennisväestä on tuominnut Atlantan kilpailutapahtuman järjestämisen. Taustalla on maailmanlistan ykköspelaajan Novak Djokovicin vastuuttomalla tavalla järjestämä näytösturnaus, jossa Djokovicin lisäksi ainakin Grigor Dimitrov, Borna Coric, Viktor Troicki ja viimeksi mainitun raskaana oleva vaimo saivat koronatartunnan viime kuussa.

Myös Djokovicin vaimo ja valmentajat saivat koronatartunnan.

Isner puolustautui raivokkaasti

Atlantan turnauksen järjesti entinen huippupelaaja John Isner, joka vastasi kritiikkiin vihaisesti.

– Te koronahemmot voitte vetäytyä kellareihinne. Minä elän tavallani ja promotoin rakastamaani urheilulajia turvallisella tavalla, Isner tviittasi turnauksen alla.

Yhdysvaltalainen pelaaja Sachia Vickery muistutti lauantaina Isneriä tämän kommentista.

– Nyt olisi aika hyvä hetki haudata tuo tviitti, Vickery ehdotti.

Djokoviciin kohdistui Balkanin turnauksen jälkeen raju kritiikki, kun tapahtumasta levisi videoleike, jossa pelaajat juhlivat koronarajoituksia uhmaten yökerhossa. Pelaajista Aleksandr Zverev antoi tapahtuman jälkeen negatiivisen koronanäytteen, mutta hänetkin tavoitettiin juhlimasta, vaikka pelaaja oli sanonut olevansa karanteenissa.

Tilanteesta huolestuneet vaativat nyt tennisturnausten kieltämistä toistaiseksi.

Lue myös:

Jarkko Nieminen otti kantaa tennistähtien kritisoituun käytökseen, muistutti pelaajia uhkaavista seurauksista – "Vaarantaa mahdollisuuden"

Tennistähtien kohuturnauksessa pelannut Zverev rikkoi lupauksensa omaehtoisesta karanteenista – kilpakumppani tuomitsee toiminnan: "Kuinka itsekäs voi olla!"

Järjestäjät: Tenniksen Ranskan avoimiin sallitaan 20 000 katsojaa päivää kohden

Moni suomalaispelaaja yrittää vaihtoehtoista tietä tennisammattilaiseksi, Yhdysvaltain yliopistoista on ponnistanut isoja tähtiä – "Loistava mahdollisuus"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat