Hyppää sisältöön

Robert Heleniuksen manageri paljastaa Yle Urheilulle, keitä huippunimiä parhaillaan pyöritellään suomalaisen seuraavaksi vastustajaksi – ”Siinä olisi kyllä kova päänahka”

Robert Heleniuksen managerin Markus Sundmanin mukaan seuraava ottelu pyritään lyömään lukkoon vielä heinäkuun aikana.

Robert Helenius otteli viimeksi juuri ennen pandemiaa. Kuva: Michael Owens/Getty Images

Raskaan sarjan nyrkkeilyssä osakkeitaan roimasti talvella nostaneen Robert Heleniuksen seuraavasta ottelusta käydään juuri nyt kuumia neuvotteluja. Seuraava voitto saattaisi avata Heleniukselle paikan MM-otteluun, mitä suomalainen pitää tavoitteenaan.

Heleniuksen manageri Markus Sundman kertoo Yle Urheilulle puhelimessa, että seuraavaa ottelua kaavaillaan Yhdysvaltoihin. Tavoiteajankohta on managerin mukaan tällä hetkellä myöhäissyksy.

– Voi se ottelu myös olla Euroopassa, emme me mitään jätä pois. Amerikkaan silti haluaisimme. Robbe on rakentamassa nimeä Jenkkeihin. Sen suhteen olisi hyvä, että ottelu olisi Yhdysvalloissa.

Sundman kertoo, että Heleniuksella on vielä sopimus yhdestä ottelusta ison promootioyhtiön PBC:n kanssa. Tämän sopimuksen avulla Helenius on jo aiemmin päässyt kehään Yhdysvalloissa.

Kuka on seuraava vastustaja?

Sundmanin mukaan seuraavasta vastustajasta ei ole vielä tietoa, mutta useita nimiä on pöydällä.

Sundman nostaa esille muun muassa Mahmoud Charrin. Charr ei ole otellut kolmeen vuoteen ja pitää edelleen WBA-liiton World Champion -titteliä. WBA-liiton mestaruusvyö on Anthony Joshualla. Helenius on WBA-listalla tittelillä Gold Champion.

– Charr signattiin juuri EBC-talliin, joka on Saksassa. Toivottavasti he saisivat hänet taas ottelemaan. Ehkä siitä saattaisi jotain kehkeytyä. Veikkaan, että hän voisi olla se vastustaja. Se olisi hienoa. Sehän olisi hyvä vyö Robbelle.

Heleniuksen tavoin PBC:llä ottelee muun muassa Andy Ruiz jr., joka piti hetken aikaa mestaruusvöitä lyötyään Joshuan.

– Ruiz on ex-maailmanmestari. Siinä olisi kyllä kova päänahka. Robbe haluaa otella merkittäviä nimiä vastaan.

Minkälaisia keskusteluja esimerkiksi Ruizin tai Charrin kanssa on käyty?

– En voi paljastaa enempää. Me keskustelemme PBC:n kanssa. Siellä on viisi nimeä, jotka kiinnostavat. En halua sanoa nimiä, mutta katsokaa WBA-listaa (siirryt toiseen palveluun) ja päätelkää sieltä.

Ruizin nimen lisäksi listalla kärkipäässä ovat muun muassa huippunimet Luis Ortiz ja Charles Martin.

Robert Helenius yllätti Adam Kownackin helmikuussa. Kuva: Getty Images

Helenius on päässyt iskemään viime vuosina huippuja vastaan. Helmikuussa Helenius yllätti nyrkkeilykansan voittamalla Adam Kownackin. Sitä ennen tappio tuli muun muassa Dillian Whytelle. Sundmanin mukaan uusintaotteluitakaan ei pidä sulkea pois.

– Totta kai näitä uusintoja voi järjestää. Whytea vastaan uusinta olisi todella hieno. Ja puhun nyt omasta halusta. Se on ottelu, jonka tiedän Robben voittavan. Jos Robbe olisi ollut terve viimeksi, hän olisi voittanut-

"Tässä on kyllä haastetta"

Nyrkkeilyssä otteluiden sopiminen ei tunnetusti käy aina sormia napsauttamalla. Tällä hetkellä vielä koronapandemia tuo lisää kapuloita rattaisiin.

Sundmanin mukaan koronapandemian takia neuvotteluita seuraavasta ottelusta on poikkeuksellisen vaikea käydä. Varsinkin ottelusta Yhdysvaltojen maaperällä, jossa koronavirus jyllää edelleen voimakkaasti.

– Tässä on kyllä haastetta. Mutta pitää muistaa, että Robben voitto Kownackista oli viimeinen merkittävä voitto raskaassa sarjassa tänä vuonna. Sen kaikki muistavat. Hänen nimensä on tapetilla. Olemme siis hyvässä paikassa sen suhteen.

– Ja Robbe on huippukunnossa. Hän on tarvittaessa neljän viikon päässä kehästä, vain hyvä sparrikaveri puuttuu. Olemme valmiita lähtemään kehään milloin vain. Kaikki on auki kuitenkin vielä, Sundman lisää.

Managerin mukaan Heleniuksen seuraava ottelu voidaan tarvittaessa järjestää ilman yleisöä.

– Paljon se on kiinni, miten isoja iltoja voidaan järjestää. Ottelut ovat kalliita tällä tasolla. Mutta kyllä on mahdollista otella ilman yleisöä.

Sundman toivoo, että Heleniuksen uran toistaiseksi tärkeimmästä ottelusta päästään rustaamaan sopimuspaperit vielä heinäkuussa.

– Haluaisin, että se olisi heinäkuun viimeisenä viikkona sovittu. Ja ottelu olisi lokakuun alussa. Se olisi hienoa, jos sen saisi niin järjestettyä.

Lue myös:

.
.