Kimi Räikkönen keskeytti todella vaarallisesti ja kirosi tiimiradioon – asiantuntija kritisoi tiimiä: “Tuollaista ei saa tapahtua”

Ensimmäisen analyysin perusteella Alfa Romeo haparoi F1-kauden avauksessa Kimi Räikkösen auton kanssa todella pahasti.

Formula 1
Kimi Räikkönen
Kimi Räikkösen auto siirettiin pois radalta nosturilla.Joe Klamar/Pool via Getty Images

Alfa Romeon Kimi Räikkösen hankala F1-kauden avaus sai jatkoa, kun Räikkönen joutui keskeyttämään Itävallassa avauskisan. Viimeisestä rivistä kisaan startannut Räikkönen oli jo noussut pistesijojen tuntumaan, mutta häneltä irtosi kisan loppupuolella auton oikea eturengas.

Tilanne oli todella vaarallinen, sillä Räikkönen oli renkaan irtoessa kovassa vauhdissa. Rengas viuhui takana olleen Ferrarin Sebastian Vettelin vierestä vaarallisesti ohi.

Räikkönen kirosi tilannetta heti tiimiradiossa.

– Mitä oikein tapahtui, Räikkönen sanoi kirosanojen höystämänä.

Yle Urheilun F1-asiantuntija Jukka Mildh piti tilannetta alustavasti tiimin virheenä.

– Kimi oli juuri ennen tätä käynyt varikolla. Irtoaminen siis johtui huonosta kiinnityssysteemistä. Nähtävästi oli kyse inhimillisestä erehdyksestä ainakin ensimmäisen analyysin perusteella, Mildh sanoi.

Mildhin mukaan keskeytys kertoo haparoinnista, jota pitkän tauon jälkeen voidaan nähdä F1-maailmassakin. Alfa Romeon tilanteessa asia oli kuitenkin vakavampi kuin monien muiden tiimien haparoinnissa.

– Kimin kohdalla tämä oli jo todella vaarallinen tilanne. Siinä olisi voinut käydä kilpakumppaneille ja hänelle itselleen todella pahasti. Tuollaista ei saa tapahtua tällä tasolla, Mildh sanoo.

Ylipäätänsä F1-kauden avauksen selvitti maaliin vain 11 autoa. Räikkösen tallitoveri Antonio Giovinazzi otti kaksi pistettä yhdeksännellä sijallaan. Mildh näki rajussa lukemassa koronaviruspandemian aiheuttaman tauon vaikutukset.

– Keskeytysten iso määrä kertoo siitä, että kovasta tietokonesimuloinnista huolimatta kilpailuolosuhteita ei pysty millään testaamaan missään laboratoriossa. Ilmavirtaukset, sään lämpötila ja Itävallan kohdalla myös korkea ilmanala ovat sellaisia tekijöitä, mitä on vaikea testata, Mildh toteaa.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Jos tulospalvelu ei avaudu, lataa sivu uudelleen.

Lue lisää:

Paha vaaratilanne yllätti Kimi Räikkösen – Alfa Romeolle sakot hurjannäköisestä renkaan irtoamisesta

Bottas komeaan voittoon käänteikkäässä F1-avauksessa! Aikasakon saanut Hamilton jäi ulos palkinnoilta – "Olin vähän huolissani"

Uskomaton F1-kaudenavaus! Valtteri Bottas voitti jäätävän trillerin – tuomarit antoivat kaksi kohurangaistusta mestari Hamiltonille, näin asiantuntija kommentoi kisaa ja vastasi lukijoille

Kimi Räikkösen Alfa Romeo ja Ferrari romahtivat todella rajusti F1-kauden ensimmäisessä tosikoitoksessa – asiantuntija kiinnitti huomiota hallitsevan mestarin piiloviestiin

Valtteri Bottas vitsaili hulvattomasti, vaikka ei edes tiennyt paalupaikastaan – suomalaisen voittotaistossa piilee tänään ulkopuolinen uhka

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat