Suora

  • Kalevan kisat
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Pesäkarhuille kauden ensimmäinen jaksomenetys ja makea voitto naisten Superin huippukohtaamisessa

Porin Pesäkarhut haki voiton Lapuan Virkiästä kotiutuskisan jälkeen.

pesäpallo
Susanne Ojaniemi
Porin Pesäkarhujen Susanne Ojaniemi oli oivassa pelivireessä Lapuan Virkiää vastaan.Tomi Natri / AOP

Tarvittiin Lapuan Virkiän tasoinen vastustaja, että sarjakakkonen Porin Pesäkarhut koki kauden ensimmäisen jaksomenetyksen.

Virkiä kaatui vieraskentällä kotiutuskisan jälkeen 2–1, ja vaikka Pori veikin ensimmäisen jakson peräti 7–0, joukkueet kävivät tiukan taiston voitosta, .

Susanne Ojaniemi tyhjensi kolmannen vuoroparin tasoittavalla pajatson kolmen juoksun arvoisesti. Kunnarin kruunasi vielä tuplajuoksu, kun Emilia Linna löi Ojaniemen kotipesään ja lukemat 5–0.

Toisella jaksolla Lapua kunnostautui ja vei tasaisen väännön lukemin 4–3 Emma Kiviniemen kahden lyödyn juoksun turvin. Supervuorossa Lapua järjesteli etenijöitä tehokkaasti kentälle, mutta ei saanut ratkaisevaa juoksua aikaiseksi.

Tiukka kamppailu päättyi kotiutuskisan jälkeen porilaisille, kun kapteeni Susanna Puisto kotiutti etenjäparinsa Henna Jukan kotiin.

– Tultiin hyvin ensimmäisiin jaksoon, vaikka hieman hermostuneisuuttakin oli havaittavissa. Lapua paransi todella paljon toiseen jaksoon. Tälläistä pesistä on kaivattu, Pesäkarhujen pelinjohtaja Sami Österlund sanoi seuran tiedotteessa.

Samoilla linjoilla oli myös Lapuan Virkiän pelinjohtaja Tomi Niskanen.

– Ensimmäisellä jaksolla suoritusten laatu oli heikkoa, mutta toisella jaksolla saatiin parannettua peliä ja pystyttiin pelaamaan jouhevasti omaa sisäpeliämme. Tulos toki harmittaa, olisi ollut kiva voittaa, mutta ei tällä kertaa, Niskanen totesi.

Sunnuntain kahdessa muussa ottelussa Kempele ei päästänyt Mynämäkeä yllättämään kotonaan, vaan vei voiton 2–0 (4–1, 5–2). Essi Kesti löi kaksi ja toi yhden juoksun Kempeleelle ja Tiia Valtanen iski tehot 3/0.

Sarjajohtaja Jyväskylän Kirittäret taasen haki pisteet Siilinjärveltä 2–0- (5–2, 9–3) -voitolla. Kirittärien ykköspalkittu oli Ella Mäkelä, joka tahkosi tilastoihin peräti 1+5/2. Jutta Myllyniemi oli myös tehokas lukemin 1+3/2.

Lue myös:

Sarjakärkeen noussut Kirittäret vietti juoksujuhlia – sarjanousija Siilinjärvi nousi taistelemaan viime hetkillä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat