Suora

  • Kalevan kisat
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Mercedes ehti jo pelätä, etteivät sen autot kestäisi maaliin saakka: "Olisi voinut päättää kisan välittömästi"

Mercedeksen tallipäällikön mukaan tilanne oli vakava heti alusta alkaen.

Formula 1
bottas
Spielbergin radan ratareunukset vaurioittivat Valtteri Bottaksen ja Lewis Hamiltonin autoja sunnuntaina.AOP

F1-kauden ensimmäinen kilpailu Itävallan Spielbergissä päättyi suomalaisjuhliin, kun Valtteri Bottas ajoi paalulta voittoon vaiheikkaassa kilpailussa.

Bottaksen voitto ei ollut itsestäänselvyys, sillä Mercedes havaitsi kisan aikana vaihdelaatikkoon liittyvän sensorivian niin suomalaisen kuin tallikaveri Lewis Hamiltonin autossa.

– Tilanne oli melko vakava heti alusta alkaen. Ongelmat alkoivat Valtterin autossa aiemmin ja Lewisin autossa hieman myöhemmin, Mercedekcen tallipäällikkö Toto Wolff sanoi The Race-sivuston mukaan (siirryt toiseen palveluun).

– Se oli jotain, mikä olisi voinut päättää kisan välittömästi. Tiedämme, että se liittyi jotenkin auton tärinään ja sen vuoksi neuvoimme heitä hyvin varhaisessa vaiheessa välttämään ajamista ratareunojen päältä, Wolff jatkoi.

Wolffin mukaan tilanne oli yhdessä vaiheessa niin kriittinen, ettei talli ollut varma, pääsisikö kumpikin auto maaliin saakka. Sen vuoksi Mercedes pyrki ajamaan loppukisan rauhallisemmin.

Mercedeksellä kuitenkin riittää seuraavien päivien aikana paljon tehtävää, jotta auto kestää myös ensiviikonloppuisen kisan Spielbergissä.

– Olen ymmärtänyt, että on olemassa ratkaisuja, joilla voimme ainakin parantaa tilannnetta, Wolff sanoi The Race -sivuston kysymykseen auton korjaamiseen liittyen.

Lue myös:

Paha vaaratilanne yllätti Kimi Räikkösen – Alfa Romeolle sakot hurjannäköisestä renkaan irtoamisesta

F1-legenda iloitsi Bottaksen voitosta ja joutui pettymään – Ylen asiantuntija korosti upeassa suomalaisnäytöksessä tärkeää yksityiskohtaa: “Mestarillinen suoritus”

Suomalaisasiantuntija puolusti Valtteri Bottaksen tallitoveria kuumassa rangaistuskohussa – puhui kovasta pelistä F1-kulisseissa: “He yrittivät häiritä kaikenlaisilla toimilla”

Kimi Räikkönen keskeytti todella vaarallisesti ja kirosi tiimiradioon – asiantuntija kritisoi tiimiä: “Tuollaista ei saa tapahtua”

Bottas komeaan voittoon käänteikkäässä F1-avauksessa! Aikasakon saanut Hamilton jäi ulos palkinnoilta – "Olin vähän huolissani"

Lähteet: The Race, Autosport

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat