Suora

  • Digital Racing eSM 2020: finaali
  • Urheiluruutu
  • Jyväskylän e-rallitapahtuma
  • Urheiluruutu

NHL ja pelaajayhdistys saivat paluusuunnitelmat tehtyä – päivittäistä testaamista, ei vierailuja kaverin huoneessa, perheet mukaan vasta välierävaiheessa

Pelaajat saavat tavata puolisojaan ja lapsiaan vasta sitten, kun liigassa pelataan välieriä.

urheilu
torontohalli
NHL pyrkii jatkamaan kauttaan Torontossa ja Edmontonissa. Getty Images

Jääkiekkoliiga NHL ja liigan pelaajayhdistys NHLPA ovat saaneet valmiiksi protokollat, joilla koronaviruksen maaliskuussa keskeyttämää kautta lähdetään jatkamaan. Asiasta kertoivat muun muassa ESPN (siirryt toiseen palveluun) ja TSN (siirryt toiseen palveluun).

Paluuprosessin osa 3:n eli harjoitusleirien ja osa 4:n eli Torontossa ja Edmontonissa pelattavan 24 joukkueen turnauksen säännöt on vielä hyväksyttävä NHLPA:n hallituksessa ja liigan pelaajien äänestyksessä sekä NHL:n hallinnossa. Mukana on myös liigan uusin työehtosopimus.

Päätöksiä odotellaan tällä viikolla, ja liiga tähyää harjoitusleirien aloittamiseen 13. heinäkuuta eli ensi maanantaina. Turnauspelit Torontossa ja Edmontonissa alkaisivat 1. elokuuta, ja mestaruutta ratkotaan finaalisarjassa Edmontonissa näillä näkymin varhain lokakuussa.

Turvamääräykset pelipaikkojen eristetyssä "kuplassa" ovat tiukat. Jokainen "kuplassa" oleva testataan koronaviruksesta päivittäin. Mukana testausohjelmassa ovat pelaajien ja joukkuehenkilökuntien ohella niin hallien työntekijät kuin hotellien baarimikot, tarjoilijat kuin siivoojatkin ja kaikki muutkin, jotka ovat kontaktissa toisiin. Testejä tulee näin ollen TSN:n mukaan turnauksen alkuvaiheissa yli 2 000 joka päivä.

Omat huoneet ja maskipakko

Joukkueet majoittuvat hotelleissa kukin omaan kerrokseensa, ja jokaisella pelaajalla on oma huone. Kaverin huoneessa ei saa käydä, mutta hotellin baarit ja ravintolat ovat auki, turvavälien kanssa tietenkin.

Joukkueet voivat myös järjestää "kuplan" ulkopuolista tapahtumaa kuten vaikkapa golfin peluuta, mutta tuolloin kuljetukset ja hygieniaohjeistukset ovat tarkkoja. Suojamaskeja on käytettävä suurin piirtein aina oman huoneen ulkopuolella, pelaamista, harjoittelua ja ruokailua lukuun ottamatta.

Pelaajien lähiperheet eli puolisot/lapset pääsevät "kuplaan" vasta sitten, kun liigassa pelataan välieriä. Tuonne asti päässeiden joukkueiden pelaajilla tulee siis vähintään viisi viikkoa yhtäjaksoista eroa perheistään.

Lue myös:

The Athletic: St. Louisin NHL-joukkueessa on useita koronatartuntoja

ESPN: NHL:n allekirjoitusbonusten maksaminen ei lykkäänny – Sebastian Aho saa lähes kymmenen miljoonaa dollaria

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat