Pesäpallon El Clásico ei ole enää entisensä, mutta jännitteitä on edelleen – katseet kohdistuvat Vimpelin ulkopeliin: "Antaneet yllättävän paljon juoksuja"

2010-luvulla peräti seitsemän kertaa finaaleissa kohdanneet Vimpelin Veto ja Sotkamon Jymy ottavat tiistaina mittaa toisistaan miesten Superpesiksessä.

pesäpallo
komulainen
Jani Komulaisen mukaan Jymyn sisäpelissä on vielä parannettavaa.AOP

Tiistaina miesten Superpesis-kierroksella nähdään kahden toisilleen tutun joukkueen kohtaaminen, kun 2010-luvulla peräti seitsemän kertaa peräjälkeen finaaleissa kohdanneet Sotkamon Jymy ja Vimpelin Veto ottavat toisistaan mittaa Hiukan pesäpallostadionilla.

Sotkamon Jymyn pelinjohtaja ja itsekin Vetoa vastaan finaaleissa pelannut Jani Komulainen toteaa, että vimpeliläisiä vastaan on aina erityislataus, mutta kertoo samaan hengenvetoon, ettei tunnetta ole samalla lailla kuin aikaisempina vuosina.

– Tietenkin yhteinen vihollinen hieman yhdistää, kun Joensuu on vienyt meitä molempia tässä parin vuoden ajan. Siksi ehkä sellainen terävin kärki siitä jopa vihanpidosta, jota katsojilla oli, mutta ei pelaajilla niinkään, on laantunut. Mutta kyllä se yhteinen historia näkyy joka kerta kun mennään kentälle, Komulainen sanoo Yle Urheilulle.

Myös Vimpelin Vedon pelinjohtaja Markku Hylkilä sanoo, että Vedon ja Jymyn kohtaamisissa on joka kerta pieni jännite mukana.

– Tunteet ovat varmasti laantuneet, mutta kyllä seurojen välillä on aina pieni jännite, kun pelataan, Hylkilä sanoo.

– Tietysti tunnelma on odottava. Tämä on meille loistava paikka katsoa, missä menemme sarjan alkuvaiheessa Suomen ykkössuosikkeihin nähden, kun kummallakin on ykköskokoonpano kehissä.

hylkila
Markku Hylkilä odottaa innolla Jymyn kohtaamista.AOP

Epätasainen alku

Joukkueet kohtasivat toisensa kauden alla harjoituspeleissä peräti neljä kertaa kesäkuun aikana. Tuolloin kummallakin oli nuoria pelaajia mukana, ja Jymy oli niskan päällä otteluvoitoin 3–1.

Tällä kertaa katseet kohdistuvat Sotkamon Jymyn sisäpeliin ja etenkin vimpeliläisten ulkopeliin. Vedon ulkopeli ei ole toistaiseksi ollut aiempien vuosien tasolla, sillä joukkue on päästänyt kahdessa ottelussa 20 juoksua ja antanut peräti 37 kolmostilannetta.

Hylkilä sanoo, että kauden alku on ollut monella tapaa epätasainen. Veto hävisi ensimmäisen ottelunsa supervuorossa Jymyjusseille, mutta voitti Koskenkorvan Urheilijat 2–0.

– Kummassakin pelissä on ollut paljon hyviä hetkiä ja onnistumisia. Vastapainona olemme tehneet paljon virheitä ja ulkopelaaminen on ollut heikohkoa, Hylkilä sanoo ja jatkaa:

– Koronatauko lajiharjoittelussa on näkynyt meillä ennen kaikkea ulkopelissä. Se on epätasaista ja siellä on ollut suoritusvirheitä normaalia enemmän, Hylkilä sanoo.

Sotkamon Jymyn Jani Komulainen kehuu vimpeliläisten lyöntivoimaa ja sisäpeliä, mutta hän myös tiedostaa, ettei vimpeliläisten ulkopeli ole vielä asettunut uomiinsa.

– Meidän ulkopelimme joutuu kovaan haasteeseen heidän sisäpeliään vastaan. Toisaalta he ovat antaneet yllättävän paljon juoksuja, helppojakin sellaisia, Komulainen sanoo.

– Etukenttä on varmasti yksi paikka, mistä vaihtoja pyritään saamaan, mutta kyllä meidän pitää saada myös painetta kovilla vedoilla takakentälle ja rajoille, koska sieltä pallot ovat lipsuneet.

Sotkamon Jymy lähtee otteluun voitto alla, sillä se voitti sunnuntaina Raahessa Pattijoen Urheilijat supervuoroparissa 2–1. Ottelu ei ollut Jymyltä kuitenkaan suurta sisäpelin juhlaa, ja Komulainen penääkin joukkueeltaan parempaa sisäpeliä.

– Meidän vahva sisäpelimme on yskähdellyt, emmekä ole saaneet perättäisiä onnistumisia. Olemme lyöneet paljon laittomia näpeistä. Meillä on siinä parantamisen varaa, Komulainen sanoo.

Lue myös:

Pesäpallon supertähti siirtyi lajin vaativimmalle pelipaikalle – Perttu Ruuska, 19, tietää lukkarin vaatimukset ja kritisoi valmennuskulttuuria: "Taktisuuden opettelu unohtuu"

Tuomas Jussilalle tuli kylmät väreet, kun joensuulaisyleisö antoi raikuvat aplodit – "En osannut vielä tuulettaa vierasjoukkueen paidassa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat