Suora

  • Digital Racing eSM 2020: finaali
  • Urheiluruutu
  • Jyväskylän e-rallitapahtuma
  • Urheiluruutu

Kaksi polvileikkausta siirsi Roger Federerin ajatukset ensi vuoteen – tavoitteena olympiakultaa 40-vuotislahjaksi

Tennispelaaja Roger Federer kertoi maanantaina, ettei hän pysty vielä pelaamaan huipputasolla.

tennis
Roger Federer
Roger Federer pitää vuoden 2001 Pete Samprasin Wimbledon-voittoaan ratkaisevaksi urallaan. European Pressphoto Agency EPA

Sveitsiläissuuruus Roger Federer toipuu tällä hetkellä kahdesta polvileikkauksesta ja keskittyy vuoteen 2021. Tuolloin pelataan muun muassa Tokion olympialaiset, jotka siirtyivät vuodella eteenpäin.

Federerin polvi leikattiin helmikuussa, mutta hän paljasti kuukausi sitten, että hän joutui uudelleen pikaiseen oikean polven tähystysoperaatioon. Federer myönsi nyt maanantaina, ettei hän pysty vielä pelaamaan huipputasolla, mutta on jo toipumaan päin.

– Voin taas paljon paremmin, faniensa kysymyksiin netissä vastannut Federer vakuutti.

Federer on voittanut urallaan 20 Grand Slam -titteliä, mutta henkilökohtainen olympiakulta on vielä jäänyt saavuttamatta. Vuosi sitten CNN:n haastattelussa (siirryt toiseen palveluun)Federer kertoi, että ainoa voitto, jonka hän todella vielä haluaisi näin uransa loppupuolella, on juuri olympialaisten kaksinpelin mestaruus.

Federer on pelannut olympialaisissa jo neljä kertaa, vaikka joutui jättämään Rion vuoden 2016 olympialaiset väliin loukkaantumisen takia. Vuonna 2012 Lontoossa Federer hävisi loppuottelun kotiyleisön suosikille Andy Murraylle, mutta vuonna 2008 Pekingissä hän pääsi juhlimaan olympiakultaa nelinpelissä yhdessä Stan Wawrinkan kanssa.

– Tavoitteeni on, että olen todella valmis ensi vuonna, Federer totesi.

Tokion olympialaisten miesten tennisfinaali on ohjelmassa 1. elokuuta 2021. Vain viikkoa myöhemmin Federer täyttää 40 vuotta.

Koronaviruspandemian takia tennisturnauksia ei ole pelattu viime aikoina. Normaalisti tähän aikaan huippupelaajat olisivat pelaamassa Wimbledonin mestaruudesta.

Federer on voittanut tämän maailman kuuluisimman ruohoturnauksen ennätykselliset kahdeksan kertaa. Hänen mielestään vuoden 2001 neljännen kierroksen voitto puolustavasta mestarista, Pete Samprasista, on ollut kenties hänen uransa tärkein ottelu. Federer oli tuolloin vasta 19-vuotias.

– Tunsin, että jos voin voittaa Pete Samprasin Wimbledonissa, voin voittaa kenet tahansa, missä tahansa, Federer kertoi.

Lue myös:

Polvioperaatio vaati paikkailua – Roger Federer ottaa välivuoden ja tähtää kentille vasta 2021

Forbes listasi urheilumaailman parhaiten ansainneet: Poskettomat sponsoritulot nostivat tennistähti Roger Federerin palkkakeisariksi

Lähteet: AP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat