1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. yleisurheilu

Oskari Mörön pohje alkoi vihoitella toukokuussa ja uudestaan SE-juoksun jälkeen – vammoista kärsinyt aituri jää sivuun Jyväskylän GP-kisasta: "Tämä viimeinen tapaus on ollut lievempi"

Oskari Mörön kauden alkua varjosti pohjevaiva, joka on kiusannut vielä kesäkuussa. Tämän takia Mörö lykkää 400 metrin aidoissa kauden avaustaan.

Oskari Mörö alitti 50 sekuntia viime vuonna 400 metrin aidoissa parin vuoden tauon jälkeen. Kuva: Tomi Hänninen

Suomen ennätysmies Oskari Mörö ei pääse vielä päämatkansa 400 metrin aitojen kimppuun Jyväskylässä keskiviikkona. Mörö joutuu vetäytymään kisasta pohjevaivan takia, joka on vihoitellut toukokuusta asti.

Mörö kertoo Yle Urheilulle, että pohje kiusasi jo ennen Lahden kisaa kesäkuun alussa. Mörö juoksi silloin harvemmin kilpaillun 200 metrin aidat ja teki Suomen ennätyksen.

– Todettiin pieni repeämä pohkeessa ja siitä tuli kolmen viikon juoksutauko. Selvisin Lahteen nipin napin. Kuntoutus meni hyvin.

Mörö kertoo, että kesäkuun puolivälin jälkeen pohje kuitenkin kipeytyi uudelleen ja ohjelmassa oli viikon juoksutauko. Nyt mies vakuuttaa pohkeen kestävän kovaa juoksua.

– Tämä viimeinen tapaus on ollut lievempi. En pidä sitä vakavana. Olen päässyt tekemään jo kaksi juoksutreeniä piikkareilla ja nyt tämä näyttää ihan vihreää valoa. Pitää nyt edetä varovasti. Vammat liittyvät varmasti toisiinsa.

Mörö on kokenut viime vuosina paljon loukkaantumisia. Huhtikuussa hän iloitsi, kun vammakierre oli takana päin. Mörö kuulostaa puhelimessa alkukesän pohjeongelmista huolimatta silti levolliselta ja huolettomalta. Mörö painottaa, että arvokisaton vuosi tekee kaudesta selvästi erilaisen.

– Kun tehot ovat kovia, niin pientä kränää tulee helposti. Nyt ei tarvitse ottaa niin isoja riskejä, jos pitää positiivisia asioita hakea. Tänä kesänä ei tarvitse hätäillä kisojen kanssa. Kunto on hyvä, ei siitä ole kiinni.

Oskari Mörö juoksi kesäkuun alussa 200 metrin aitojen SE:n Lahdessa. Kuva: Juha Tamminen/AOP

"Haluan tehdä parhaat juoksut elokuussa"

Mörö aikoo kaikesta huolimatta kisata tulevana sunnuntaina Porvoossa 300 metrin sileällä matkalla. Ensimmäisen 400 metrin aitakisan Mörö pyrkii juoksemaan heinäkuun 22. päivä Tampereella.

Mörö avaa, että aitojen kanssa juokseminen saattaisi rasittaa pohjetta enemmän.

– Aidoissa ponnistamiset ja alastulot ovat pohkeen kannalta haastavampia. Haluan aloittaa aitakauden hyvässä kunnossa.

Mörö on 300 metrin SE-mies ja lähtee sunnuntaina tavoittelemaan ennätystään. Mörön mukaan alustavasti samalle viivalle ovat tulossa muun muassa Roope Saarinen ja Erik Back.

Kauden päätähtäin on Paavo Nurmen kisoissa ja Kalevan kisoissa, jotka järjestetään elokuussa Turussa.

– Olen aina innoissani, kun viivalla on kovia nimiä ja saadaan hyvä kisa aikaan. Ainahan sitä ennätystä lähdetään juoksemaan. Veikkaan, että sunnuntaina Porvoossa on muillakin mahdollisuuksia tehdä Suomen ennätys. Haluan tehdä parhaat juoksut elokuussa, Mörö kertoo.

Mörön lisäksi pikajuoksi Tuukka Huuskola on sivussa Jyväskylän GP:stä varotoimenpiteenä takareisivaivan vuoksi.

Yle näyttää keskiviikkona Jyväskylän GP:n TV2:ssä ja Areenassa 18.30 alkaen.

Muokattu 7.7.2020 kello 8.14: Lisätty juttun, että myös Tuukka Huuskola jättää Jyväskylän kilpailun väliin.

Lue myös:

Moninkertainen Suomen mestari Niina Kelo palasi kilpailukentille – työnsi 40-vuotiaiden SE:n liki kylmiltään: "Suunnilleen suoraan automatkalta menin rinkiin"

Saksan kova keihäskolmikko Paavo Nurmen kisoihin – tähtiä tulossa Turkuun enemmänkin: "Eurooppalaisten urheilijoiden kiinnostus on ollut valtavaa"

Senni Salminen sai potkua hyppyihinsä Kristiina Mäkelästä – Suomen ykköshyppääjä tähyilee jo SE-lukemia: "14 ja puoli metriä on ihan mahdollinen"