Viime kauden päätös ei kirpaise enää Interin Elias Mastokangasta – nuori hyökkääjä puhkuu intoa mestaruustaiston uusinnan alla: "Nälkä kasvaa syödessä"

Viime kaudella Veikkausliigan voitosta viime metreille taistelleet KuPS ja FC Inter kohtaavat torstaina mestaruuskamppailun uusinnassa.

Veikkausliiga
Elias Mastokangas
Elias Mastokangas pääsi tuulettamaan tekemäänsä 1–0-maalia FC Interin Veikkausliiga-avauksessa RoPSia vastaan.Jaakko Stenroos/AOP

Viime lokakuussa panokset olivat huipussaan ja tunnelma sen mukainen. Kupittaan jalkapallostadionille Turkuun oli pakkautunut sen ennätysyleisö, 9 125 katsojaa.

Pelissä oli jalkapallon Veikkausliigan mestaruus, josta FC Inter ja Kuopion Palloseura väänsivät viimeiselle kierrokselle asti. Riemu repesi lopulta vain stadionin kulmauksessa, jossa kuopiolaisfanit pääsivät juhlimaan 2–0-vierasvoiton jälkeen.

Joukkueet kohtaavat jälleen tiistaina Kuopiossa. Mestaruuden ratkaisseessa ottelussa vaihdosta kentälle tulleen Interin Elias Mastokankaan mieltä viime kauden tapahtumat eivät juurikaan enää paina.

– Aina viime kausi on vähän hampaankolossa. Mutta sanoisin ennemmin, että se Suomen cupin matsi vaikuttaa. Se, jossa voitimme KuPSin. Veikkaan, että heillä on enemmän hampaankolossa kuin meillä, hyökkääjä kääntää asetelman.

Inter päihitti KuPSin Suomen cupin puolivälierässä kesäkuussa rangaispotkuilla tultuaan useampaan otteseen takamatkalta tasoihin.

Hallitsevan mestarin väkevä startti liigakauteen – kolme maalia 15 minuutissa HIFK:n verkkoon – ei Mastokangasta hetkauta.

– Tahtimme on ollut hyvä ja olemme saaneet paljon voittoja. Lähdemme matsiin itsevarmana, muttemme missään nimessä liian itsevarmana.

Oiva aloitus tiivistahtiseen kauteen

Cup-finaaliin etenemisen lisäksi Interin liiga-avauskin oli voitokas, kun Rovaniemen Palloseura kaatui maalein 1–3. Mastokangas on ollut menestyksessä vankasti mukana, sillä 19-vuotias hyökkääjä iski RoPSia vastaan yhden ja cup-välierässä Lahden verkkoon kaksi maalia.

– Totta kai, kun on päässyt maalien makuun, olen nauttinut joka hetkestä. Kun ennen ei ole päässyt maaleja tekemään ja nyt niitä onkin yhtäkkiä tullut, onnistumiset ovat tuoneet lisäonnistumisia. Nälkä kasvaa syödessä.

Mastokankaan mukaan RoPS-ottelusta huomasi, että Inter on valmistautunut kauteen hyvin. Tiiviistä pelitahdista huolimatta juoksuvoima ei ehtynyt.

Koronan aiheuttama hektisempi otteluohjelma on otettu Turussa huomioon harjoituskuormaa keventämällä. Pelien väliin jäävä aika kuluu pitkälti palautuessa ja seuraavan ottelun taktiikkaa sekä vastustajaa läpi käydessä.

Mastokangas kokee, että Interin joukkueessa on tarvittavaa laajuutta suuren pelikuormituksen jakamista ja mahdollisia loukkaantumisia ajatellen.

– Kokonaisuudessaan rinkimme on loistava. Pelaajat taistelevat täysillä peliajasta, ja meillä on tasavahva joukkue. Vaikka joku loukkaantuisikin, seuraava hyvä pelaaja pystyy paikkaamaan, hän vakuuttaa.

– Meillä on myös hyvät taustajoukot, jotka pitävät huolen siitä, että vältyttäisiin turhilta loukkaantumisilta. Pitäisi olla vahva joukkue kauden loppuun saakka.

Entistäkin suoraviivaisempi KuPS

Vaikka avausottelu Interiltä positiivissa merkeissä sujuikin, Mastokangas muotoilee, ettei joukkue päässyt tietyissä pelivaiheissa tarvittavalle tasolle. Peliä ei saatu esimerkiksi tapettua heti, kun siihen oli mahdollisuus.

Torstaina Kuopiossa odottaa Mastokankaan mukaan viime kauttakin suoraviivaisempi kotijoukkue.

– KuPS on hyvä tilanteenvaihdoissa ja kaksinkamppailuissa. Ne pitää huomioida, eikä itse pidä tehdä tyhmiä virheitä. Se voisi olla se, millä saamme kolme pistettä.

Lue myös:

Jalkapallon Suomen Cupin finaali pelataan suunnitellusti Turussa – Inter ja HJK kohtaavat Kupittaalla

Yleisö unohti turvavälit Veikkausliigan avauskierroksella – toimitusjohtaja penää katsojilta vastuuta: "Ihmisten toivoisi ymmärtävän"

Interin ja KuPSin cup-ottelusta tuli eeppinen otatus – Timo Furuholm kunnostautui kahdesti: "Ammuin vanhan kunnon kärkkärin etukulmasta sisään"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat