1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. Englannin Valioliiga

Tottenhamille onnekas maali ja tärkeä voitto – Spurs-pelaajien keskinäinen nahistelu hämmensi

Tottenhamin kapteeni Hugo Lloris ja hyökkääjä Son Heung-min nahistelivat ensimmäisen puoliajan jälkeen niin, että joukkuekavereiden piti erottaa kaksikko toisistaan. Katso ottelun maali kuvaa klikkaamalla (kuvalähde: Viaplay).

Tottenham-Everton
Katso maali kuvaa klikkaamalla. Kuvalähde: Viaplay

Tottenham otti tärkeän 1–0 (1–0) -voiton Evertonista Englannin jalkapalloliigan maanantain ainoassa ottelussa. Voitollaan Spurs nousi Valioliigassa kahdeksanneksi ja sillä on vielä pienen pienet mahdollisuudet europeleihin.

Tottenham on ollut Evertonille vuosien varrella varsin vaikea vastustaja, eikä nykyisin Spursia valmentava Jose Mourinhokaan ole koskaan hävinnyt kotiottelua Toffeesille. Everton voitti hyvällä esityksellä edellisessä ottelussaan Leicesterin, mutta nyt se ei saanut samanlaista virettä päälle.

Ottelun ainoa maali oli onnekas ja se nähtiin 24. minuutilla. Tottenham-kärki Harry Kane avusti pallon Giovani Lo Celsolle, ja tämän laukaus kimposi keskuspuolustaja Michael Keanesta Evertonin omaan maaliin.

Näin Evertonin karmaiseva tilasto omista maaleista vain kasvoi, sillä liverpoolilaisjoukkue on tehnyt peräti 52 omaa maalia Valioliigassa Se on kuusi enemmän kuin tilastossa toisena olevalla Aston Villalla.

Tottenhamilla oli ottelussa pari lisäpaikkaakin, mutta Eric Dierin vapaapotku puolen tunnin pelin jälkeen meni vain niukasti Evertonin maalin yli. Toisen puoliajan alussa Evertonin Yerry Mina pelasi itsensä ulos puolustuspäässä ja Son Heung-min pääsi laukomaan vaarallisesti, mutta Jordan Pickford torjui vedon.

Evertonin parhaimpia tilanteita oli ensimmäisen puoliajan viimeisellä minuutilla, kun Son hukkasi pallon ja Richarlison pääsi vetämään vaarallisesti. Veto meni niukasti Hugo Llorisin vartioiman maalin ohi.

Kenties Lloris hermostui juuri tästä, sillä kun erotuomarin puhalsi pilliinsä tauon merkiksi, Lloris säntäsi Sonin luo, huusi ja tönäisi häntä. Muut Spurs-pelaajat joutuivat erottamaan heidät toisistaan. Puoliajalla kaksikko oli kuitenkin sopinut riitansa, sillä Lloris halasi Sonia, kun he tulivat tunnelista takaisin pelikentälle.

Lue myös:

Sheffield United koulutti Tottenhamia Valioliigassa