Yleisurheilun Euroopan mestari syyttää Lontoon poliisia rasismista ja väkivaltaisesta käytöksestä: "Se oli todella pelottavaa"

Yleisurheilijapariskunta Bianca Williams ja Ricardo dos Santos harkitsevat poliisin haastamista oikeuteen.

yleisurheilu
Bianca Williams
Euroopan mestari Bianca Williams kertoi olevansa tilanteesta järkyttynyt ja peloissaan.Getty Image

Maanantaina Britanniassa kuohui, kun poliisi pysäytti kadulla tunnetun yleisurheilijapariskunnan Lontoossa käyttäen kovia otteita. Uutissivusto BBC:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) viestin Euroopan mestari Bianca Williams sekä Portugalin 400 metrin ennätyksenhaltija Ricardo dos Santos harkitsevat poliisin haastamista oikeuteen etnisestä profiloinnista sekä väkivaltaisesta käytöksestä.

Tilanne syntyi kesken pariskunnan automatkan lauantaina. Lähistöllä ollut poliisipartio päätti pysäyttää ajoneuvon, sille se ajoi The Guardian -sivuston (siirryt toiseen palveluun) mukaan "epäilyttävästi" ja väärällä puolella katua. Tilanteesta lähti kiertämään eri medioihin videotallenne, joka todistaa poliisin kovia otteita.

– Emme halunneet nousta ulos autosta poliisin käytöksen takia, heillä oli pamput valmiina, se oli todella pelottavaa, Williams kertasi BBC:lle.

Kyydissä autossa oli tapahtumahetkellä myös pariskunnan kolme kuukautta vanha poika.

– Kumppanini vedettiin ulos autosta ja laitettiin käsirautoihin seinää vasten. En halunnut joutua erotetuksi pienestä lapsestani, ja he laittoivat minut käsirautoihin saman tien myös, Williams kertoi järkyttyneenä.

Pariskunnan mukaan heidät pysäytettiin, koska he ovat mustia ja ajoivat Mercedes-merkkisellä autolla. He myös kiistävät ajaneensa väärällä puolella katua tai yrittäneensä kaasuttaa pakoon.

– Olen todella loukkaantunut ja peloissani. En ole koskaan aiemmin ollut vastaavassa tilanteessa ja nyt jouduin olemaan etulinjassa poikani kanssa, se oli todella kauheaa. Ricardo (dos Santos) on ollut vastaavissa tilanteissa aiemminkin, mikä on todella sääli, Williams kommentoi Reutersille.

Etnisten ihmisten oikeudet ovat olleet viime aikoina ympäri maailma tapetilla Black Lives Matter -liikkeen lähdettyä leviämään.

Lue myös:

Trump hyökkäsi ainoaa mustaa Nascar-kuskia vastaan ja haluaa etelävaltioiden lipun takaisin kisoihin

Lewis Hamilton: "En pyytänyt tai vaatinut ketään polvistumaan"

"Toivon, että omat lapseni eivät joudu kokemaan samaa", sanoo rasismia jatkuvasti nähnyt suomalainen huipputuomari Mohammad Al-Emara, 28

Rasismia alemmilla sarjatasoilla kohdannut HJK-kapteeni Nikolai Alho: "Rasismi ei kuulu tähän maailmaan" – joukkueen sarjakausi alkaa keskiviikkona

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat