Trump arvosteli nimenvaihtoa harkitsevia seuroja – piikitteli aiemmin tummaihoista NASCAR-kuljettajaa

Trumpin mukaan seurat yrittävät olla poliittisesti korrekteja.

Muu urheilu
donald trump
Trump piikitteli maanantaina myös NASCAR-kuljettaja Bubba Wallacea.Getty Images

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump arvosteli Twitter-tilillään urheiluseuroja (siirryt toiseen palveluun) Washington Redskinsiä ja Cleveland Indiansia siitä, että ne harkitsevat seuranimien muuttamista. Trumpin mukaan seurat "yrittävät olla poliittisesti korrekteja".

Redskins ("Punanahat") ja Indians ("Intiaanit") ovat seuranimiä, joita on vaadittu vaihdettavaksi rasismi- ja ihmisoikeuskysymysten kiihdyttyä Yhdysvalloissa. Amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigan Redskins on käyttänyt nimeään vuodesta 1933 lähtien ja baseballin MLB-liigan Indians vuodesta 1915.

– Seuroja nimetään voimasta, ei heikkoudesta, mutta nyt nämä kaksi tarunhohtoista seuraa näyttäisivät olevan vaihtamassa nimiään yrittäessään olla poliittisesti korrekteja, Trump totesi.

Trump ehti maanantaina kommentoida myös NASCAR-autoilusarjan kohua sarjan ainoan tummaihoisen kuljettajan Bubba Wallacen kokemuksista sekä sarjan päätöksestä kieltää etelävaltioiden lippu tapahtumissaan. Wallacen varikkotiloista löytyi viime kuussa hirttosilmukkaa muistuttava köysi. Yhdysvaltain keskusrikospoliisi FBI tutki tapausta, mutta päätyi toteamaan ettei Wallace joutunut viharikoksen kohteeksi.

- Onko Bubba Wallace pyytänyt anteeksi kaikilta NASCAR-kuljettajilta, jotka tulivat hänen tuekseen ja olivat valmiita uhraamaan kaiken hänen puolestaan, vain huomatakseen että koko juttu oli vain yksi huijaus lisää? Tuo juttu ja lippupäätös ovat tuoneet (sarjalle) huonoimmat televisiokatseluluvut ikinä!, Trump julisti.

Wallace kuittasi presidentille nopeasti.

– Rakkaus ennen vihaa, joka päivä. Rakkauden pitäisi tulla luonnostaan, viha taas opetetaan ihmisille. Silloinkin, kun kyseessä on viha Yhdysvaltain presidentiltä, Wallace kirjoitti tviitissään (siirryt toiseen palveluun).

Lue myös:

Lewis Hamilton: "En pyytänyt tai vaatinut ketään polvistumaan"

Tasa-arvoliike vaatii KOK:ta joustamaan protestisäännöstään: "Urheilijoita ei voi enää vaientaa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat