1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. lumilautailu

Lumilautailun kaksinkertainen maailmanmestari Pullin, 32, kuoli kalastusonnettomuudessa

Alex Pullin edusti Australiaa kolmissa olympialaisissa. Sotshissa hän oli maansa lipunkantaja.

Alex Pullin sijoittui Aspenin X Gamesissa hopealle vuonna 2016. Kuva: Cameron Spencer/Getty Images

Lumilautacrossissa kaksi maailmanmestaruutta voittanut australialainen Alex Pullin kuoli Australian rannikolla keskiviikkona, kertoo Australian hiihtoliitto (siirryt toiseen palveluun). Pullin oli 32-vuotias.

Kokenut vapaasukeltaja Pullin oli sukelluskalastamassa yksin, ilmeisesti ilman sukelluslaitteita Queenslandin rannikolla Gold Coastissa, kertoi muun muassa 9News-sivusto (siirryt toiseen palveluun). Sukeltaja löysi Pullinin vedestä keskiviikkona aamupäivällä paikallista aikaa. Elvytysyritykset eivät enää tuossa vaiheessa auttaneet.

Australian talviolympialajien johtaja Geoff Lipshut kertoi uutistoimisto Reutersille, että Pullin oli päättänyt lopettaa uransa kesäkuussa, mutta hän ei ollut julkistanut asiaa vielä.

Pullin voitti lumilautacrossin MM-kullan 2011 ja 2013. Hän edusti Australiaa kolmissa olympialaisissa ja oli maansa lipunkantaja Sotshin vuoden 2014 olympiakisojen avajaisissa.

Muokattu 8.7.2020 kello 10.301 Tarkennettu termejä. Pullin oli sukelluskalastamassa, jossa käytetään harppuunaa tai keihästä. Aiemmin jutussa puhuttiin keihäskalastamisesta. Lisäksi happilaite korvattu termillä sukelluslaite.

Lue myös:

Lumilautacrossin MM-kulta Australiaan