1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Formula 1

Renault vahvisti, että Alonso palaa F1-sarjaan ja ajaa Oconin parina ensi kaudella: "Talli haluaa takaisin palkintokorokkeelle ja niin haluan minäkin"

Espanjalaismestari Fernando Alonso, 38, ajoi F1-sarjassa viimeksi kaudella 2018.

Fernando Alonso ajoi viimeksi McLarenin tallissa. Kuva: EPA

38-vuotias Fernando Alonso palaa F1-sarjaan ensi kaudella. Formulatalli Renault vahvisti verkkosivuillaan, että sen kuljettajapari ensi kaudella on Alonso ja Esteban Ocon. 23-vuotias Ocon ajaa jo tällä kaudella ranskalaistallissa.

– Alonso palkkaaminen kuuluu Renault'n suunnitelmaan palata F1-sarjan huipulle. Hän on tallillemme tärkeä voimavara paitsi urheilullisesti, myös brändin kannalta, tallipäällikkö Cyril Abiteboul kommentoi tiedotteessa.

Alonso voitti Renault'lla maailmanmestaruudet vuosina 2005 ja 2006.

– Renault on perheeni ja upeimmat muistoni F1-sarjasta ovat maailmanmestaruuteni, mutta nyt katson jo tulevaisuuteen. Tämä talli antoi minulle mahdollisuuden urani alussa ja nyt saan uuden tilaisuuden palata sarjaan korkeimmalla tasolla. Talli haluaa takaisin palkintokorokkeelle ja niin haluan minäkin, Alonso sanoi tiedotteessa.

Uransa F1:sissä Alonso aloitti vuonna 2001 Minardilla.

F1-startteja Alonsolla on vyöllään 314, voittoja 32 ja palkintosijoja 97. Starttien määrässä Alonso on F1-sarjan historiankirjoissa kolmantena, Rubens Barrichellon ja Kimi Räikkösen jälkeen.

Kahden maailmanmestaruuden lisäksi Alonso on ollut sarjassa kolmesti toinen (Ferrarilla vuosina 2010, 2012, 2013) ja kerran kolmas (McLaren vuonna 2007).

Espanjalaismestari on ajanut edellisen kerran sarjassa kaudella 2018. Tuolloin hän edusti McLarenia. Viime vuonna Alonso jatkoi McLarenilla PR- ja markkinointitöissä.

Tällä kaudella Renault'lla ajaa Oconin lisäksi Daniel Ricciardo. Australialaiskuljettaja on kuitenkin siirtymässä ensi kaudeksi McLarenille. Talliin aukesi Ricciardolle paikka, koska tämän kauden kuljettajista Carlos Sainz ajaa ensi kaudella Ferrarilla.

Lue myös:

BBC: Fernando Alonso palaa Formula ykkösiin

F1-kauden avaukseeen synkkiä uhkakuvia Renault-pomolta – pelkää yhden koronatartunnan pilaavan tiimin kisaviikonlopun

Tiimikavereina Fernando Alonso ja Rubens Barrichello, tavoitteena virtuaalinen Le Mans -voitto – rovaniemeläinen Olli Pahkala: "Kaikesta näkyy, miksi kavereilla on tuollaiset ansioluettelot"