Suora

  • Digital Racing eSM 2020: finaali
  • Urheiluruutu
  • Jyväskylän e-rallitapahtuma
  • Urheiluruutu

Palkasta leikattiin peräti 75 prosenttia pois – Petteri Pennanen kertoo, miksi ei halua palata Indonesiaan: "Olisi ollut suorastaan tyhmää niillä ehdoilla"

Petteri Pennanen ei osaa vielä sanoa, pelaako hän lähitulevaisuudessa kotimaassa vai ulkomailla.

jalkapallo
Petteri Pennanen, Kuopion Palloseura
Vielä ei tiedetä, nähdäänkö Pennanen jatkossakin KuPSin paidassa. Tomi Hänninen

Jalkapalloilija Petteri Pennanen ilmoitti tiistaina, ettei palaa enää takaisin pelikentille Indonesian liigaan ja Tira-Persikabon riveihin. Entinen KuPS-kapteeni siirtyi Kaakkois-Aasiaan talvella, mutta koronapandemia keskeytti kauden maaliskuun puolivälissä. Huhtikuun alussa Pennanen perheineen palasi takaisin kotimaahan.

Pennanen eli monta kuukautta epätietoisuudessa, eikä kauden jatkamisesta saatu täyttä varmuutta.

– Kausi jatkuu siellä (Indonesiassa) vasta lokakuun puolessa välissä, jos silloinkaan. Sarja olisi myös päättynyt vasta joskus maaliskuussa, ja se olisi sotkenut aika lailla itseltäni ensi vuodenkin suunnitelmat, Pennanen kommentoi lähtemispäätöstä Yle Urheilulle.

Korona ei sotkenut pelkästään otteluaikatauluja, sillä myös pelaajasopimuksiin tehtiin isoja muutoksia. Pennasen palkasta leikattiin peräti 75 prosenttia pois, mikä painoi jo omalta osaltaan perheellisen miehen vaakakupissa paljon.

– Olisi ollut suorastaan tyhmää lähteä takaisin enää niillä ehdoilla, mitkä ne tällä hetkellä siellä olivat. Ei tätäkään hommaa ihan kaikilla ehdoilla viitsi tehdä.

Yksi mahdollisuus ulkomailla on nyt 99-prosenttisesti varma.

Petteri Pennanen

Pennanen kertoo olevansa tällä hetkellä hyvissä ja helpottunneissa tunnelmissa, vaikka olisikin toivonut kauden päättyvän eri tavalla. Päätös lähteä Indonesian pelikentille oli pitkän harkinnan tulos, mutta ratkaisu ei kaduta keskikenttäpelaajaa jälkikäteen.

– Ei kaduta, mutta lähinnä jäi harmitus siitä, että tämä päättyi tällä tavalla. Kotiutuminen oli juuri alkanut, samoin pelit. Myös kentän ulkopuoliset asiat oli juuri saatu kuntoon.

Kentän ulkopuolisilla asioilla Pennanen viittaa käytännön asioiden järjestelyihin. KuPS-kasvatti kertoo joutuneensa käyttämään paljon energiaa esimerkiksi perheen viisumi- ja asumiskuvioiden säätämiseen. Myös harjoitteluolosuhteissa oli parantamisen varaa.

– Harjoiteltiin neljällä eri kentällä, joista yksi oli hyvä. Vaati vähän totuttelua, etteivät treenikentät olleetkaan ihan samettisia, mutta kyllä siellä kaiken pystyi tekemään mitä pitikin.

Jatko kotimaassa vai ulkomailla?

Aiemmasta sopimuksestaan vastikään vapautunut Pennanen on tällä hetkellä kuumaa valuuttaa pelaajamarkkinoilla. Kuopion Palloseuran toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen vahvisti tiistaina yleisesti tiedossa olleen faktan siitä, että Pennanen on ollut mukana joukkueen harjoituksissa jo monta kuukautta. Myös uran jatkosta seurassa on keskusteltu.

– Rehellinen fakta tässä vaiheessa on se, että kaikki on auki. Nyt pitää alkaa selvittelemään sitä, mikä olisi paras vaihtoehto.

Pennasen päätös ei ole helppo, sillä takana on neljän kuukauden pelaamaton jakso ja pelituntumaan pitäisi päästä nopeasti. Peliuran jatkaminen Suomessa ja Veikkausliigassa mahdollistaisi pääsyn pelikentille nopealla aikataululla, mutta tämä tietäisi samalla sitä, että pöydällä olevat sopimukset ulkomaalaisten seurojen kannalta pitäisi laittaa jäihin.

– Yksi mahdollisuus ulkomailla on nyt 99-prosenttisesti varma. Se voi olla vaikeaa toteuttaa nyt kesällä, mutta voi olla, että se tapahtuu talvella, Pennanen maalailee.

– Suomikin on ihan realistinen vaihtoehto siinä mielessä, että täällä pelataan tällä hetkellä ja kausi on vasta alkanut. Haluaisin päästä pelikentille mahdollisimman nopeasti, hyvässä fyysisessä kunnossa oleva Pennanen päättää.

Lue myös:

"Petteri kuuluu KuPS-perheeseen" – mestarikapteeni Pennasen ura Indonesiassa jäi kolmeen peliin, koittaako paluu keltapaitaan?

Pizzaa, poliisikyytejä ja kuumia tunteita: koronavirus sekoitti suomalaisen jalkapalloilijan eksoottisen arjen Indonesiassa – "Ihan jäätävä stressi"

Petteri Pennasen siirto KuPSista Indonesiaan varmistui

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat