Chicago Blackhawks pitää nimensä ja tunnuksensa ennallaan – "Nimi ja tunnus symboloivat tärkeää ja historiallista henkilöä"

NHL-seura perusteli nimen ja tunnuksen symboloivan tärkeää ja historiallista henkilöä.

Chicago Blackhawks on yksi kuudesta alkuperäisestä Original Six -joukkueesta NHL:ssa. Kuva: Getty Images / Raymond Boyd

Jääkiekon NHL-sarjan Chicago Blackhawks kertoi, ettei se aio vaihtaa joukkueen nimeä ja tunnusta. Samalla Blackhawks kertoi pyrkivänsä kasvattamaan Amerikan alkuperäiskansojen tuntemusta.

Blackhawksin nimi nostettiin tikun nokkaan, kun amerikkalaisen jalkapallon NFL-sarjan Washington Redskins ja baseballin MLB-liigan Cleveland Indians kertoivat viime viikolla harkitsevansa nimiensä muuttamista.

Seurojen nimikysymykset ovat nousseet esiin vähemmistöjen tasa-arvoa ajavan liikehdinnän aikana keväällä ja alkukesästä.

– Chicago Blackhawksin nimi ja tunnus symboloivat tärkeää ja historiallista henkilöä, Illinois'n osavaltion Sauk- ja Fox-heimojen johtajaa Mustaa Haukkaa (1767-1838), jonka johtajuus ja elämä ovat inspiroineet lukuisia alkuperäiskansojen sukupolvia, veteraaneja ja suurta yleisöä, Blackhawks kertoi tiedotteessaan Chicago Sun-Timesin mukaan (siirryt toiseen palveluun).

Blackhawks kertoi tarjoavansa alustan vuoropuhelulle alkuperäiskansojen ja paikallisten asukkaiden välille.

– Juhlistamme Mustan Haukan perintöä tarjoamalla jatkuvia kunnioittavia esimerkkejä alkuperäisasukkaiden kulttuurista ja perinteistä. Tunnistamme, että kunnioituksen ja epäkunnioituksen välillä on ohut raja, ja kunnioitamme muita joukkueita heidän halukkuudestaan osallistua keskusteluun.

Vuonna 1926 Black Hawks -nimellä perustettu chicagolaisseura lukeutuu NHL:n kuuden alkuperäisen Original Six -joukkueen joukkoon.

Lue myös: