Suora

  • Kalevan kisat
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Golfin perinteinen Ryder Cup siirtyy ensi vuodelle koronaviruksen takia – järjestäjät eivät halunneet kisata ilman yleisöä: "Katsojat luovat Ryder Cupista mukaansatempaavan tapahtuman"

Ryder Cup oli tarkoitus pelata Yhdysvaltojen Wisconsinissa syyskuun lopussa.

urheilu
Rory McIlroy (vas.) ja Ian Poulter (oik.) juhlivat keskellä olevan kapteenin Thomas Bjornin kanssa.
Euroopan joukkue voitti edellisen Ryder Cupin vuonna 2018. Kuvassa Rory McIlroy (vas.) ja Ian Poulter (oik.) juhlivat keskellä olevan kapteenin Thomas Bjornin kanssa.EPA-EFE/GERRY PENNY

Joka toinen vuosi järjestettävä golfin Ryder Cup siirtyy pelattavaksi vuonna 2021 koronaviruksen takia, kertoo uutistoimisto Reuters. Yhdysvaltojen ja Euroopan joukkueiden välinen perinteinen mittelö oli alkuperäisen suunnitelman mukaan tarkoitus pelata syyskuun lopussa.

Kisajärjestäjien mukaan lääketieteen ammattilaiset ja viranomaiset Wisconsinissa eivät pystyneet takaamaan, että tapahtuman järjestäminen tuhansien katsojien kera olisi ollut mahdollista.

– Niin ikävää kuin se onkin, velvollisuutemme tehdä kaikki mahdollinen turvataksemme ihmisten terveys merkitsee eniten, Yhdysvaltojen golfammattilaisten liiton toimitusjohtaja Seth Waugh totesi.

– Sekä USA:ta että Eurooppaa kannattavat katsojat ovat se tekijä, mikä luo Ryder Cupista niin uniikin ja mukaansatempaavan tapahtuman, eikä pelaaminen ilman yleisöä ollut realistinen vaihtoehto.

Ryder Cupia on pelattu vuodesta 1927 lähtien. Eurooppa on voittanut viidestä edellisestä kilpailusta neljä.

Lue myös:

Sami Välimäki on voittajasuosikki, kun golfin Euroopan kiertue jatkuu torstaina – asiantuntija odottaa suomalaisilta huippusijoja

Korona iskee voimalla golfin PGA-kiertueelle, varamieskään ei ole pelikelpoinen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat