Suora

  • Kalevan kisat
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Annimari Korte pinkoi jo lähelle Suomen ennätystä – kova aika sai aituritähden liikuttumaan: "Kolme päivää sitten lopetin treenin itkien"

Annimari Korte lähenteli Jyväskylässä omaa Suomen ennätystään menneinä päivinä kokemastaan väsymyksestä huolimatta.

urheilu
Annimari Korte
Katso video kuvaa klikkaamalla.

Jyväskylän gp-kisan odotetuin otatus nähtiin illan viimeisenä herkkupalana, kun lähtösuoran päähän astelivat naisten pika-aiturit.

Kovasta joukosta ensimmäisenä maaliviivalle heittäytyi Annimari Korte, joka oli silmin nähden liikuttunut suorituksestaan. Eikä ihme: aika 12,76 on naisen kauden paras ja vain neljä sadasosaa hänen omasta Suomen ennätyksestään.

Taustalla on myös Kortteen viime päivinä kokema väsymys, jonka johdosta onnistuminen maistuu entistäkin paremmalta.

– Olen ollut niin väsynyt, että kolme päivää sitten ajattelin, etten missään nimessä pysty juoksemaan. Silloin lopetin treenin itkien, Korte kertoi.

– Silti pystyn juoksemaan 12,7-alkuisen ajan, joten olen tosi tyytyväinen.

Korte totesi, että sykkeet alkoivat laskemaan kisapäivänä, jonka myötä hän uskaltautui ylipäätään starttiviivalle. Väsymyksen taustalla hän sanoi olevan liian kovan treenaamisen Espoon kilpailun jälkeen. Lisäksi hän purki ja järjesteli Espanjasta saapunutta muuttokuormaansa.

– Ei vieläkään ollut superterävä fiilis.

Loppukilpailussa toiseksi kiri Reetta Hurske kauden parhaallaan 12,91 ja kolmas oli Nooralotta Neziri, 12,95. Neziri juoksi alkuerissä vielä huomattavasti kovempaa, kun kelloissa välkkyi 12,84.

Artikkelia muokattu 21.13: lisätty Annimari Kortteen kommentit ja muutettu otsikkoa.

Lue myös:

Muistetaanko kuluva yleisurheilukausi koronan lisäksi historiallisesta tulostehtailusta? Asiantuntijalta kutkuttava arvio: "Tämä saattaa olla Suomen ennätysten murskajaiskesä"

Samuelsson ja Korte Jyväskylän suurimmat tähdet – ottelijat kamppailivat paremmuudesta harvinaisemmalla lajikattauksella: "Ottelijoiden kanssa kisaaminen on aina ihanaa"

Samuli Samuelsson tykitti huimaa vauhtia satasella – vain seitsemän sadasosan päähän Suomen ennätyksestä

Katso tallenne: Annimari Korte ja Samuli Samuelsson tykittivät huippuajat

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat